ΑΛΜΥΡΟΣ

Η 27μελής σύνθεση του Δ.Σ. ~ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

η-27μελής-σύνθεση-του-δ-σ-δημοσ-αλμυρου-374894

Ποιες είναι οι έδρες, με βάση τα αδιάθετα υπόλοιπα

Με δεκαέξι έδρες θα εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού η πλειοψηφούσα παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, με πέντε έδρες. Οι παρατάξεις των Ν. Τσανή και Σπ. Ράππου θα έχουν δύο έδρες η κάθε μία ενώ οι παρατάξεις των Σ. Τσόγκα, Κ. Κρανά από μία έδρα.

Πρόκειται για την πιο πιθανή σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού καθώς η επίσημη εκπροσώπηση των παρατάξεων θα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο Βόλου το προσεχές διάστημα.

Οπως σχολίαζαν χθες επικεφαλής των παρατάξεων, με δεδομένο ότι οι έδρες του πρώτου γύρου ήταν 4 για τον κ. Χατζηκυριάκο, 4 για τον κ. Εσερίδη, 2 για τον κ. Τσανή, 2 για τον κ. Ράππο, 1 για τον κ. Τσόγκα και 1 για τον κ. Κρανά οι διανεμόμενες έδρες για το β’ γύρο είναι συνολικά δεκατρείς αφού υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα ψήφων σε μειοψηφούσες παρατάξεις.

Στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού ο κ. Εσερίδης θα έχει 9 έδρες στον Αλμυρό, 1 έδρα στην Ανάβρα, και από 3 έδρες για τις Εκλογικές Περιφέρειες Σούρπης και Πτελεού.

Σύμφωνα με αυτήν τη κατανομή από την παράταξη Εσερίδη εκλέγονται στον Αλμυρό οι: Ηλίας Δαλακούρας, Αργύρης Ρούσσας, Ευάγγελος Γκόβαρης, Νικόλαος Καλλές, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, Βασίλειος Μάμουρας, Ιώαννης Εκίζογλου, Αριστείδης Καραγεώργος, Μαρία Σταυραντώνη – Τσιαντού. Στις εκλογικές Περιφέρειες Σούρπης και Πτελεού εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Νικοβιώτης, Μιχαήλ Μακρής και Γιώργος Ζώτος καθώς και οι Ευάγελος Καλαντζής, Παναγιώτης Μπλάνης και Νικόλαος Αραπίτσας, ενώ από την Εκλογική Περιφέρεια Ανάβρας ο Δημήτριος Δημάκης.

Η παράταξη Βαγγέλη Χατζηκυριάκου θα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με πέντε έδρες (συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής). Οι δύο είναι στον Αλμυρό, ο κ. Χατζηκυριάκος και ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, οι δύο στον Πτελεό ή την Σούρπη και μία στην Ανάβρα με τον Ευστάθιο Παπαδημούλη..

Η παράταξη του κ. Τσανή εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον ίδιο τον κ. Τσανή και τον πρώτο σε ψήφους υποψήφιό του κ. Δημήτρη Τσούτσα, ενώ η παράταξη του κ. Ράππου από τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο και τον κ. Χρήστο Καρακώστα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο μετέχουν ακόμη και οι κ. κ. Τσόγκας και Κρανάς.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου