ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαγωνισμός για πυροπροστασία

διαγωνισμός-για-πυροπροστασία-393693

Προκηρύσσεται το επόμενο διάστημα από το Δασαρχείο

Στην προκήρυξη δημοπρασίας για την εκτέλεση έργων πυροπροστασίας πρόκειται να προχωρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα το Δασαρχείο Αλμυρού με στόχο τον Αύγουστο, που αυξάνεται ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, να έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η δημοπρασία θα αφορά στην αποκατάσταση βατότητας του οδικού δικτύου, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων στους τόπους εκδήλωσης πυρκαγιών και να αντιμετωπίζονται οι φωτιές εν τη γενέσει τους.

Επιπλέον η δημοπρασία θα προβλέπει έργα συντήρησης των αντιπυρικών λωρίδων, με τον καθαρισμό από τη βλάστηση, ώστε να εμποδίζεται η επέκταση πυρκαγιών σε παρακείμενες εκτάσεις διά μέσω της βλάστησης.

Το Δασαρχείο θα μισθώσει μηχάνημα που θα προχωρήσει στη συντήρηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα εξάλλου πρόκειται να πιστωθεί σε λογαριασμό το εγκεκριμένο ποσό των 8.000 ευρώ.

Η παρέμβαση του Δασαρχείου αφορά σε δασική έκταση ενός 1 εκατ. στρέμματος που είναι υπό την επίβλεψή του Δασαρχείου και ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η δημοπρασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα οπότε και θα εγκριθούν τα πρακτικά και θα υπογραφεί η σύμβαση ώστε να ξεκινήσει το έργο. Δυστυχώς η πίστωση των χρημάτων δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα παρά το γεγονός ότι το «επίμαχο» ποσό είχε εγκριθεί, με αποτέλεσμα τα έργα δασοπροστασίας να πάνε «παρά πίσω».

Το Δασαρχείο πάντως υλοποίησε πρόγραμμα δασοπροστασίας όπως είχε υποχρέωση να κάνει με την ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις επιβαρυντικές συνέπειες που θα έχει η εκδήλωση πυρκαγιάς σε εκτάσεις που τους ανήκουν, καθώς αυτές θα αφαιρούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Βρίσκεται δε εν αναμονή για την υλοποίηση της προκήρυξης της δημοπρασίας.

Το Δασαρχείο

Η προστασία από τις παράνομες υλοτομίες, οι λαθροθηρίες και οι καταπατήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση εκτάσεων είναι μερικά από τα αντικείμενα του Δασαρχείου Αλμυρού. Οι υπάλληλοι εκτελούν περίπολα σε καθημερινή βάση μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ πραγματοποιούνται και διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Μεταξύ των άλλων το Δασαρχείο κάνει επαληθεύσεις στις μελέτες υλοτομίας και προχωράει σε επισημάνσεις για τα καθαρά δικαστικής φύσεως καθήκοντα, όπως και αντικρούσεις ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου κατά διοικητικών Πράξεων.

Εκφράζει απόψεις επί διεκδικητικών αγωγών από ιδιώτες έναντι του Δημοσίου ενώ έχει και τα καθήκοντα Δασικού Κατηγόρου και την εκδίκαση υποθέσεων πταισματικού χαρακτήρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου