ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο παζάρι

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-συμμετοχής-στο-421480

Στην Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθεί το θέμα μείωσης της χρήσης χώρων

Αρχισαν δειλά – δειλά να υποβάλλονται οι πρώτες δηλώσεις συμμετοχής στην ετήσια εμποροπανήγυρη Αλμυρού, που και φέτος θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου.

Στη δημοτική αρχή Αλμυρού δηλώθηκαν τριάντα συμμετοχές, όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται οι αιτήσεις από τους πωλητές να είναι αθρόες.

Στο δήμο Αλμυρού εκκρεμεί η εξέταση αιτήματος για μείωση των τελών χρήσης των χώρων, που έχουν υποβάλει πωλητές χαλβά και σουβλατζίδικα.

Πέρυσι το κόστος για ενοικίαση χώρων για τους πωλητές χαλβά ήταν 6.000 ευρώ και μάλιστα ήταν μειωμένο κατά 270 ευρώ. Αντίστοιχα για τα σουβλατζίδικα, που επίσης ήταν μειωμένο, στην πρώτη κατηγορία ανέρχονταν στις 2.600 ευρώ από 3.080 ευρώ και στη β’ κατηγορία στις 2.000 ευρώ από 2.400 ευρώ.

Το περσινό κόστος ανά πάγκο που χρησιμοποιούνταν από εμπόρους ειδών ένδυσης, υπόδησης, πωλητές παιχνιδιών κ.α. ήταν 385 ευρώ στην α’ ζώνη, 320 ευρώ στη β’ ζώνη, 290 ευρώ στη γ’ ζώνη και 265 ευρώ στη δ’ ζώνη.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών οι πωλητές αιτούνται νέα μείωση. Ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ψησταριών και οι πωλητές χαλβάδων ζητούν να πέσει περαιτέρω το κόστος τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος από την οικονομική κρίση στα καταστήματά τους είναι μεγάλος.

Το θέμα της μείωσης του κόστους χρήσης των χώρων στην εμποροπανήγυρη θα συζητηθεί από εβδομάδα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλμυρού, που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη αλλά ελλείψει απαρτίας αναβλήθηκε. Η δημοτική αρχή Αλμυρού αναμένεται να ανακοινώσει την ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής.

Η δημοπρασία για το λούνα – παρκ τέλος έχει πραγματοποιηθεί με τον πλειοδότη να κατακυρώνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με 40.000 ευρώ εκμίσθωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου