ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητούμενο η αναβάθμιση του παζαριού

ζητούμενο-η-αναβάθμιση-του-παζαριού-439608

Στις εκδηλώσεις ανάδειξης των επιχειρήσεων

Η επιτυχής διοργάνωση της Εβδομάδας τοπικών προϊόντων επιχειρήσεων στον Αλμυρό αποτελεί στοίχημα για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων.

Για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, οι επαγγελματίες ζητούν τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Απώτερος στόχος της Ένωσης είναι να αναδιαμορφωθεί χωροτακτικά το παζάρι Αλμυρού, ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της παραοικονομίας, με τη μετατόπιση του «επίμαχου» κομματιού σε άλλο χώρο.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν αποσπάσει τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του θέματος την επόμενη χρονιά.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, που για τους επαγγελματίες εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ σοβαρός, η Ένωση ζητεί την στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

«Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα φιλοξενεί μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις συσκευασίας και μεταποίησης των τοπικών μας προϊόντων.

Στην δράση μας αυτή θα επιθυμούσαμε την από κοινού συνδιοργάνωση της με το Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να αναδειχθεί και να επιτύχει» αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα.

Η Εβδομάδα τοπικών προϊόντων θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου. Θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Κατά τη διάρκεια της θα υπάρξει μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στην Εβδομάδα τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, ξεκινούν το προσεχές διάστημα.

Γιορτή Βιβλίου

Στο μεταξύ, στις 30 Ιουλίου θα ξεκινήσει η Γιορτή βιβλίου που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου. Η Ένωση σχεδιάζει την πρώτη μέρα της γιορτής την πραγματοποίηση παρουσίασης παιδικού βιβλίου, με παράλληλες παιδικές δράσεις στην πλατεία.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίων του Αλέκου Νίκα, ενώ την Κυριακή την τελευταία μέρα της εκδήλωσης θα υπάρξει fashionshow.

Η έκθεση θα συμβάλει στην ανάδειξη του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, όπως βιβλιοπωλείων και εμπορικών καταστημάτων και γι’ αυτό το λόγο η Ένωση ζητεί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενίσχυση για προμήθεια τραπεζιών και πάγκων αλλά και για το έντυπο υλικό, τα πανό, τα ηχητικά και το φωτισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου