ΑΛΜΥΡΟΣ

Κανονικά προχωρά το φράγμα Μαυρομάτι

κανονικά-προχωρά-το-φράγμα-μαυρομάτι-458558

Διαπίστωσε στη διάρκεια επίσκεψης σε έργα του Αλμυρού η Δ. Κολυνδρίνη

Επίσκεψη στον Αλμυρό πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων κ. Πρεβεζάνο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Ζιγγιρίδη, με σκοπό να διαπιστώσουν την πορεία έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επισκέφθηκαν το φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι, η υλοποίηση του οποίου εξασφαλίζει ότι φτάνει με επάρκεια και ποιότητα καθαρό νερό σε κάθε σπίτι σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Αλμυρού. Το έργο προχωράει κανονικά, έπειτα και από τη σύνταξη της σχετικής προμελέτης αρδευτικού δικτύου.

Το πρόγραμμα επίσκεψης περιελάμβανε ακόμη το εν εξελίξει έργο του Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Αλμυρού, αλλά και περατωμένα έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, όπως το Πάρκο Κροκίου, η δημιουργία του οποίου αναβάθμισε περιβαλλοντικά μια έκταση 12 περίπου στρεμμάτων με παράλληλη βελτίωση του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη συνέχεια η Δ. Κολυνδρίνη επισκέφθηκε τη μεταλλουργική βιομηχανία ΣΟΒΕΛ, που απασχολεί 600 άτομα, και με τον διευθυντή της οποίας κ. Πυργιώτη συζητήθηκε η δρομολόγηση τριμερούς συνεργασίας (μεταξύ Δήμου Αλμυρού, Π.Ε.Μ&Σ και της βιομηχανίας) προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα πρόσβασης στο κεντρικό οδικό δίκτυο, ενέργεια απαραίτητη για την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων και των μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το εργοστάσιο της επιτυχημένης τυροκομικής εταιρείας «Ρούσσας ΑΕ», η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι καλύπτει το 14% των ελληνικών εξαγωγών σε φέτα, και για την επέκταση και τις επενδυτικές κινήσεις της οποίας η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε ότι οι Π.Ε.Μ&Σ θα σταθούν αρωγός, καθώς κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να συμβάλλει στους δείκτες ανάπτυξης και απασχόλησης της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου