ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα καπάκια έγιναν αμαξίδιο

τα-καπάκια-έγιναν-αμαξίδιο-507210

Το χαμόγελο στα μάτια της είπε όσα δεν μπόρεσε με λέξεις να εκφράσει μια 10χρονη μαθήτρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, η οποία χθες το πρωί, παρέλαβε το δικό της ολοκαίνουριο αναπηρικό αμαξίδιο, που πλέον θα της εξασφαλίζει ευκολία στις μετακινήσεις της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αλμυρού Αλατοστράτα, παρέδωσαν το αναπηρικό καροτσάκι στην τετραπληγική μαθήτρια. Ήταν τα ίδια μέλη, που τον περασμένο Ιούνιο ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών, τα οποία παραδόθηκαν σε εταιρεία ανακύκλωσης και με το αντίτιμο κατάφεραν να αγοράσουν ένα καινούριο αναπηρικό αμαξίδιο.

Το σκεπτικό ήταν απλό. Τα μέλη της Αλατοστράτα, πολίτες του Αλμυρού αλλά και από άλλες περιοχές της Μαγνησίας, θα φρόντιζαν για τη συλλογή των άχρηστων πλαστικών καπακιών, με στόχο να συγκεντρωθεί ένας τόνος.

Αυτό και έγινε από τον Ιούνιο του 2013 έως και τα μέσα Δεκεμβρίου περίπου. Συγκεντρώθηκαν καπάκια βάρους ενός τόνου, τα οποία παραδόθηκαν σε εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία έδωσε στην ομάδα το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Με το συγκεκριμένο ποσό, η Αλατοστράτα, απευθύνθηκε σε τοπική επιχείρηση και αγόρασε αναπηρικό αμαξίδιο για λογαριασμό μιας δεκάχρονης τετραπληγικής μαθήτριας, που φοιτά στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Οπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη μαθήτρια δεν είχε δικό της καροτσάκι. Το μέσο που της εξασφαλίζει την υποτυπώδη ελευθερία κινήσεων ήταν δανεικό και ακατάλληλο για τη δική της περίπτωση.

Οχι όμως πια. Από χθες το πρωί, η μαθήτρια έχει το δικό της αμαξίδιο. Τα μέλη της Αλατοστράτα, παρέδωσαν το αμαξίδιο στη διεύθυνση του σχολείου και χθες το πρωί, το παρέλαβε η μαθήτρια.

Τα μέλη της εταιρείας που επισκέφθηκαν το σχολείο και ήρθαν σε επαφή με τη μαθήτρια, πήραν τη μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση. Τα γελαστά μάτια του κοριτσιού, είπαν όλα όσα δεν μπόρεσε να εκφράσει με λέξεις.

Τα μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας θα συνεχίσουν τη δράση τους. Θα συλλέγουν κάθε είδος πλαστικού από μπουκάλια αναψυκτικών, ειδών καθαρισμού κ.τ.λ. με στόχο να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Καλούν μάλιστα τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία που προσφέρει ανακούφιση σε ανήμπορους πολίτες, κάνοντας μια απλή κίνηση: συλλέγοντας τα άχρηστα για τους ίδιους πλαστικά και παραδίδοντάς τα στην Αλατοστράτα, αντί να τα πετάξουν στους κάδους.

Για παράδοση των συλλεχθέντων καπακιών οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6978237708, 6981056405 και 6974294489.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου