ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξοπλισμός και παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

εξοπλισμός-και-παιδίατρος-στο-κέντρο-513024

Με εξοπλισμό ύψους 65.000 ευρώ πρόκειται να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού μέσω ΕΣΠΑ, ενώ σύντομα πρόκειται να καλυφθεί και η θέση παιδιάτρου.

Τις παραπάνω διαβεβαιώσεις έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος, σε συνάντηση που είχε χθες, με την Υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, το διοικητή και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Βόλου, κ.κ. Κ. Καραμπάρσα και Χ. Μπαλή, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης και μετέφερε την έντονη ανησυχία των δημοτών για την υποβάθμιση των υπηρεσιών παροχής υγείας στις περιφερειακές μονάδες.

Από την πλευρά της τόσο η κ. Μακρή όσο και ο κ. Καραμπάτσας, διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο Αλμυρού ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας.

Ανακοινώθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, πρόκειται να ενισχυθεί με εξοπλισμό ύψους 65.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ανάγκες τις οποίες το Κέντρο Υγείας είχε ζητήσει και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ να ικανοποιούνται στο ακέραιο.

Συγκεκριμένα, αφορά σε ένα πλήρες σύστημα ψηφιοποίησης και εκτύπωσης ακτινογραφιών, οδοντιατρικά μηχανήματα, φορητούς απινιδωτές, ηλεκτροκαρδιογράφους τριών καναλιών, Ambu, Λαρυγγοσκόπιο, Παλμικά Οξύμετρα, Στηθοσκόπιο, Σφυγμομανόμετρο (Πιεσόμετρο).

Επιπλέον, ο κ. Χατζηκυριάκος, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και ότι πρόκειται σύντομα να προκηρυχθούν θέσεις που θα εξασφαλίσουν την πλήρη κάλυψη σε επικουρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο Κ.Υ Αλμυρού σε παιδιάτρους, δίνοντας λύση σε ένα μείζον ζήτημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη γενικότερη ομαλοποίηση της λειτουργίας του Κ.Υ Αλμυρού όσον αφορά στη διακομιδή των περιστατικών, αλλά και στην επάρκεια που υπάρχει σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Για το ζήτημα των αποσπάσεων ιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία, ο Διοικητής του Νοσοκομείου υποστήριξε ότι πρόκειται για προσωρινή κατάσταση που δεν θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Όπως τόνισε, θα είναι για διάστημα μόνο μιας εβδομάδας και θα υπάρξει κάλυψη της θέσης από άλλον ιατρό.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε ότι στον ευαίσθητο χώρο της υγείας απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, για την άμεση επίλυση προβλημάτων, ώστε η πρόσβαση στην υγεία να είναι εύκολη για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου