ΑΛΜΥΡΟΣ

Σεμινάριο εκμάθησης χορών της Καππαδοκίας από το Λύκειο των Ελληνίδων

σεμινάριο-εκμάθησης-χορών-της-καππαδ-563344

Σεμινάριο για την εκμάθηση χορών της Καππαδοκίας διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον Αλμυρό, περιοχή στην οποία κατοικεί μεγάλος αριθμός καταγόμενων από τη μακρινή Καππαδοκία και τα χωριά Μιστί, Τσαρικλί, Δήλα, Αξό.

Πρόκειται για ιδιαίτερους χορούς, κυρίως τελετουργικούς, που ξεχωρίζουν για τη σεμνότητά τους, τη σοβαρότητα στις κινήσεις, στην έκφραση του προσώπου, στη στάση του κορμιού και στις κινήσεις των χεριών. Χορεύονται ατομικά ή αντικριστά σε κύκλους ή σε σχήματα που ακολουθούν τον αρχιχορευτή.

Το Σεμινάριο Καππαδοκικών χορών θα γίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, 10.00-14.000 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλμυρού με χοροδιδάσκαλο κ.Γιάννη Παναγιωτίδη.
Κόστος συμμετοχής έως 30 άτομα: 15 ευρώ, έως 40 άτομα: 12 ευρώ.

Θα ακολουθήσουν 2 ακόμα σεμινάρια για χορούς του Πόντου και των Κυκλάδων που θα γίνουν στο Βόλο και για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως στην χορευτική ομάδα του ΛΕΒ και του Περιφερειακού τμήματος Αλμυρού αλλά μπορεί να τα παρακολουθήσουν και άλλα άτομα που ασχολούνται με το χορό (όχι επίπεδο αρχαρίων) και ανήκουν σε άλλους συλλόγους.
Θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στη λήξη του σεμιναρίου μετά από την εξόφληση του συμφωνηθέντος ποσού συμμετοχής.

Πληροφορίες συμμετοχές στη γραμματεία του ΛΕΒ 2421033938 καθημερινά 10.00-14.00 και κιν.6947945613 – Κουτσελίνη Άννα.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κτήμα Τιμπλαλέξη στον Αλμυρό. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό των Καππαδοκών που κατοικούν στα χωριά του Αλμυρού και θα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια της Καππαδικίας, ομιλία – παρουσίαση του Ναού Αγίου Βασιλείου-Βλασίου από το Μιστί της Καππαδοκίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου