ΤΟΠΙΚΑ

Ορίστηκαν οι 104 εκλέκτορες ~ Εκτός οι ΟΝΝΕΔίτες

ορίστηκαν-οι-104-εκλέκτορες-εκτός-οι-ονν-31140

Αθανασάκης, Νταόπουλος και Γουλιανός ζήτησαν τη λίστα μελών της ΝΟ.Σ. Μαγνησίας

Εντείνονται οι διεργασίες στην τοπική Ν.Δ. για την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας την Κυριακή καθώς οι ενδιαφερόμενοι, ζήτησαν από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή την επικαιροποιημένη λίστα των 280 μελών της Νομαρχιακή Συνέλευσης προκειμένου να αντλήσουν δηλώσεις υποστήριξης που προαπαιτούνται για την κατάθεση υποψηφιότητας Προέδρου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη λίστα ζήτησαν και έλαβαν οι κ.κ. Δήμος Νταόπουλος, Νίκος Αθανασάκης και Αποστ. Γουλιανός με τον τελευταίο να έχει επιχειρήσει και το 2013 ανεπιτυχώς τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο της βασικής εγκυκλίου με πλήρη στοιχεία των υποστηρικτών οι οποίοι υπογράφουν το κείμενο «Εμείς, που είμαστε μέλη της ΝΟ.Σ. της παραπάνω Νομαρχιακής Οργάνωσης, και γραμμένοι στον κατάλογο μελών της ΝΟ.Σ. που αναρτήθηκε, δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του/της παραπάνω υποψήφιου/ας, για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης». Τα στοιχεία και οι υπογραφές των μελών της ΝΟ.Σ. θα ελεγχθούν από τη ΝΕΦΕ η οποία θα αποφασίσει αν βρέθηκαν εντάξει ή εάν βρέθηκε ότι υπάρχουν ένας ή περισσότεροι υπογραφείς που δεν γίνονται δεκτοί. Το όποιο αποτέλεσμα του ελέγχου, γίνεται γνωστό στον υποψήφιο.

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης υποβάλλεται στην Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει μέχρι την 19:00 ώρα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι απαιτούνται είκοσι (20) μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟ.Σ.) που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψήφιου, εφόσον αυτός είναι μέλος της ΝΟ.Σ. και τριάντα (30) μέλη της ΝΟ.Σ., εφόσον αυτός δεν είναι μέλος της.

Το αργότερο την 20:00 ώρα της Πέμπτης, 14 Απριλίου 2016, η Ν.ΕΦ.Ε. αναρτά σε εμφανές σημείο των γραφείων της Νομαρχιακής Οργάνωσης κατάσταση (ΕΝΤΥΠΟ 28) στην οποία αναγράφονται, με απόλυτη αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπωνυμικά στοιχεία των υποψηφίων Προέδρων. Από την ανάρτηση της κατάστασης και μέχρι την 19:00 ώρα της Παρασκευής, 15 Απριλίου 2016, κάθε μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει ενώπιον της Ν.ΕΦ.Ε. ένσταση κατά της υποψηφιότητας οποιουδήποτε υποψηφίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο εγγράφως και ενυπογράφως, η δε αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε. αποφαίνεται γι’ αυτές επίσης εγγράφως, το αργότερο έως την 20:00 ώρα Παρασκευής 15 Απριλίου 2016. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων, η Ν.ΕΦ.Ε. ανακηρύσσει τους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης και αναρτά, σε εμφανές σημείο των γραφείων της ΝΟΔΕ στο Βόλο, τον τελικό πίνακα των υποψηφιοτήτων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο και δικαίωμα συμμετοχής έχουν 104 εκλέκτορες, σύμφωνα με τον τελικό πίνακα εκλεκτόρων που απέστειλε στη ΝΕΦΕ Μαγνησίας η Διεύθυνση Πληροφορικής.

Την ίδια ώρα θα μπορούν να ψηφίσουν στα νησιά των Β. Σποράδων, στα σημεία όπου έγιναν οι εκλογές Τομεαρχών, οι εκλέκτορες των τριών νησιών, δηλαδή οι δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου που εξελέγησαν με την υποστήριξη της ΝΔ, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ των τριών νησιών.

Ερώτημα στην ΚΕΦΕ υπέβαλε η ΝΕΦΕ Μαγνησίας αν εκλέκτορες των νησιών που βρίσκονται στη χερσαία Μαγνησία την Κυριακή και συμπεριλαμβάνονται στον ενιαίο εκλογικό κατάλογο, μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα στη ΝΟΔΕ αντί να μεταβούν στο νησί τους.

Επίσης έγινε γνωστό πως ο πίνακας των 104 εκλεκτόρων είναι οριστικός και δεν συμπεριλήφθησαν ΟΝΝΕΔίτες, μετά το φιάσκο με τις εκλογές στη νεολαία, που δεν έχει εκλέξει στη Μαγνησία ούτε νέο Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ, ούτε αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη (15-16 τρεχ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου