ΤΟΠΙΚΑ

Μινιόν σε συναρπαστικές μανούβρες

μινιόν-σε-συναρπαστικές-μανούβρες-34896

Αγώνες και επιδείξεις στις 14 – 15 Μαΐου για 11η συνεχή χρονιά στην 111 Π.Μ. Νέας Αγχιάλου

Τη μεγαλύτερη εκδήλωση αερομοντελιστών στην Ελλάδα, την Πανελλήνια Επίδειξη Αερομοντέλων, θα πραγματοποιήσουν στις 14-15 Μαΐου για 11η συνεχόμενη χρονιά, τα μέλη της Αεραθλητικής Ενωσης Μαγνησίας (ΑΕΜ) με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό, θα πραγματοποιηθεί στην 111 Πτέρυγα Μάχης, η οποία διαχρονικά υποστηρίζει τους σκοπούς της ΑΕΜ και εκτιμάται πως θα συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό αερομοντελιστές από όλη την Ελλάδα. «Εχουμε μια αγαστή συνεργασία με την 111 Π.Μ. και το Διοικητή της, το Σμήναρχο Κων. Κελλάρη και φέτος, όπως και πέρυσι, προγραμματίζουμε την πανελλήνια συνάντηση, τη μεγαλύτερη εκδήλωση πανελλαδικά με ό,τι αυτό σημαίνει για την Αεραθλητική μας Ενωση, αλλά και τη Μαγνησία», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΑΕΜ Χρ. Λεονταρίτης.

Πέρυσι, συμμετείχαν στην πανελλήνια συγκέντρωση 112 άτομα και συνοδοί από όλη την Ελλάδα «κι ελπίζουμε ότι και εφέτος θα υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον συμμετοχής. Οργανωτικά κάνουμε την καλύτερη προετοιμασία, έχουμε έτοιμες τις εγκαταστάσεις μας κοντά στη λίμνη Κάρλα, για τις δοκιμές και την Κυριακή 15 Μαΐου, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., θα γίνουν οι αγώνες και οι επιδείξεις», πρόσθεσε.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πτήσεις διαφόρων τύπων αερομοντέλων, από τους καλύτερους Ελληνες χειριστές. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, από την πύλη της Ν. Αγχιάλου και η Αεραθλητική Ενωση καλεί όλους τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν την επίδειξη. Εκτός από το τμήμα αερομοντελισμού, η ΑΕΜ διαθέτει τμήμα υπερελαφρών αεροσκαφών με διθέσια μονοκινητήρια αεροσκάφη (δύο ιδιωτικά και ένα λεσχιακό) και τμήμα αεροπλάνων γενικής αεροπορίας, τα οποία για να αναπτυχθούν περαιτέρω χρειάζονται χώρο, τον οποίο αρνείται να εκχωρήσει ο αερολιμένας Ν. Αγχιάλου.

«Εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε υποβάλει στον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου αίτημα να μας εκχωρηθεί χώρος στο πολιτικό αεροδρόμιο για να κατασκευάσουμε με δικά μας έξοδα υπόστεγο για τα αεροσκάφη μας, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε άλλα φιλόξενα αεροδρόμια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το αίτημά μας δεν έχει διαβιβαστεί στην ΥΠΑ. Δεν μιλάμε για απόρριψη, ούτε για υιοθέτηση αν και ανεπίσημα μας αναφέρθηκε πως δεν γνωρίζουν τι χώρους θα χρειαστεί ο αερολιμένας να αναπτύξει για να προσελκύσει νέες αεροπορικές εταιρείες. Απευθυνθήκαμε στην Αθήνα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μας ενημέρωσαν πως δεν έχει αποσταλεί τίποτα από τον Αερολιμενάρχη Αγχιάλου, αλλά το θέμα είναι ότι εμείς έχουμε καταθέσει το αίτημα εδώ και 5 χρόνια κι ακόμη δεν έχει σταλθεί αρμοδίως!», τονίζει ο κ. Λεονταρίτης.

Στον προγραμματισμό της ΑΕΜ, περιλαμβάνεται ακόμη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων (28 – 29 Μαΐου στην πίστα της Κάρλας), Παγκόσμιο κύπελλο τηλεκατευθυνόμενων ανεμοπτέρων στις 11-12 Ιουνίου στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου και 1 – 2 Οκτωβρίου στην 111 Π.Μ. πανελλήνιος αγώνας υπερελαφρών αεροσκαφών.

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ

Το πλέον δημοφιλές αεράθλημα

Ο αερομοντελισμός είναι η κατασκευή και η πτήση μικρών μοντέλων αεροπλάνων. Το άθλημα προσφέρει από πολύ νωρίς τις βασικές αρχές πολλών επιστημών, όπως της αεροδυναμικής, ηλεκτρονικής, μηχανολογίας, COMPUTER κ.α. με τον πιο ευχάριστο και συναρπαστικό τρόπο! Οξύνει το νου του και αναπτύσσει δεξιότητες, που θα σας συντροφεύσουν σε ολόκληρη την ζωή σας! Είναι το καλύτερο χόμπι για τα παιδιά, αλλά …και τους μπαμπάδες τους! Συναρπαστικές μανούβρες τόσο ψηλά όσο και πολύ κοντά στον κόσμο που θα τους παρακολουθεί. Αποτελεί το πλέον δημοφιλές αεράθλημα στην Ελλάδα το οποίο δεν απαιτεί απλά κάποιες σωματικές και ψυχικές αλλά απαιτεί και αυτές να είναι σε υψηλό επίπεδο. Με κόστος που αρχίζει από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τις 18.000 ευρώ για αντίγραφα μαχητικών F-16 με τουρμπίνα κ.α., τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα κερδίζουν συνεχώς νέους φίλους που διαγωνίζονται όχι μόνο σε δύσκολους ελιγμούς ή σε ταχύτητα, αλλά και σε ασκήσεις ακριβείας όπως προσγειώσεις κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου