ΤΟΠΙΚΑ

Νέα Δημοκρατία Μαγνησίας: Εκλέχτηκαν 6 από τους 10 Τομεάρχες

νέα-δημοκρατία-μαγνησίας-εκλέχτηκαν-6-37957

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εσωκομματικές πρωτοβάθμιες διαδικασίες

Με έξι διπολικές αναμετρήσεις υποψηφίων Τομεαρχών, με ανατροπές, μάχες στήθος με στήθος και ισοψηφία, ολοκληρώθηκαν χθες στη Μαγνησία οι εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και τους Τομείς Δράσης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι έξι κάλπες στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο (για εγγεγραμμένα μέλη που ανήκουν στις ΔΗΜ.Τ.Ο της ηπειρωτικής Μαγνησίας (Αλμυρού, Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου) και ισάριθμες σε κάθε ένα από τα τρία νησιά των Β. Σποράδων, ανέδειξαν τους νέους υπεύθυνους Θεματικών Τομέων Δράσης με το ενδιαφέρον των εκλογέων να είναι ζωηρό από τις 4 μ.μ., όταν και άνοιξαν οι κάλπες και μάλιστα να χρειαστεί να δοθεί παράταση για την εξυπηρέτηση εκλογέων, που ανήλθαν συνολικά σε 509.

Και στους έξι τομείς στους οποίους διεξήχθησαν εκλογές, υπήρχαν δύο υποψηφιότητες, ενώ δεν στήθηκαν κάλπες και ανακηρύχθηκαν τομεάρχες χωρίς ψηφοφορία οι υποψήφιοι τεσσάρων τομέων καθώς ήταν μοναδικοί υποψήφιοι.

Ειδικότερα, στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Θεματικός τομέας Μισθωτών Τομεάρχης εξελέγη ο κ. Τάκης Τσόγκας με 177 ψήφους έναντι 103 που έλαβε ο κ. Αντ. Ακτσιαλής.
  • Θεματικός τομέας Παιδείας Τομεάρχης εξελέγη ο κ. Χρ. Καραβασίλης με 61 ψήφους ενώ ο κ. Κων. Πολύζος έλαβε 50.
  • Θεματικός τομέας Δικαιοσύνης Τομεάρχης εξελέγη με 48 ψηφοδέλτια ο κ. Ελευθ. Σολιδάκης με τον κ. Δημ. Παπαϊωάννου να ψηφίζεται από 15 εκλογείς.
  • Θεματικός τομέας Υποδομών και Δικτύων Τομεάρχης εξελέγη ο κ. Γιαν. Τέας με 54 σταυρούς έναντι των 23 που πήρε ο κ. Κων. Καραγιάννης.
  • Θεματικός τομέας Υγείας Τομεάρχης εξελέγη ο κ. Αθαν. Κωτούλας με 19 ψήφους έναντι 15 του κ. Κων. Τράγαλου.
  • Θεματικός τομέας Πολιτισμού Ισοψήφισαν συγκεντρώνοντας από 12 σταυρούς προτίμησης οι κ.κ. Αναστασία Μορφογιάννη και Εμμανουέλα – Αγγέλα Ψύχα.

Τομεάρχης εξελέγη μετά από κλήρωση η κα Μορφογιάννη.

Τη δεκάδα των Τομεαρχών οι οποίοι θα μετέχουν στη νέα ΝΟΔΕ Μαγνησίας, συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Δράσης Αγροτικού κ. Δημ. Σπαθής, Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών κ. Δημ. Μηλαράς, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιαν. Σαρακατσάνος και Οικονομίας κ. Γιώργος Χρηστάκης.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι διενεργήθηκε η κλήρωση και για μία θέση μέλους (18η θέση) στη ΔΗΜΤΟ Βόλου την οποία κατέλαβε μεταξύ των έξι επιλαχόντων από κάθε Δημοτική Ενότητα ο κ. Χρ. Πιλάτος (Ιωλκού).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου