ΤΟΠΙΚΑ

ΝΔ: Σε ετοιμότητα για τις αυριανές εκλογές

νδ-σε-ετοιμότητα-για-τις-αυριανές-εκλο-44198

Ενσωματώθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των αυριανών εκλογικών διαδικασιών βρίσκεται η Ν.Δ. και σε επίπεδο Μαγνησίας όπου 6.619 ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αύριο για τις Δημοτικές Οργανώσεις και για τη συμμετοχή Αντιπροσώπων στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της παράταξης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σήμερα ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στην περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη γειτονική Λάρισα με έναρξη της περιοδείας στις 12 το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στη 1 μ.μ. στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, στις 2 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο και στις 8 μ.μ. η ομιλία του στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ».

Σε επίπεδο Μαγνησίας, η προετοιμασία για την αυριανή εκλογική διαδικασία, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με την ΟΝΝΕΔ να στέλνει χθες στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή προς ενσωμάτωση στους τελικούς εκλογικούς καταλόγους τα μέλη της νεολαίας που επιβεβαίωσαν την ιδιότητα του μέλους ή εντάχθηκαν πρόσφατα στην οργάνωση.

Κατά συνέπεια, τόσο ο βασικός εκλογικός κατάλογος του εκλογικού τμήματος όσο και η κατάσταση των μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. θα χρησιμοποιηθούν από κοινού από την Εφορευτική Επιτροπή.

Αμέσως μετά την παραλαβή, μέσω e-mail, της κατάστασης των μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., η Ν.ΕΦ.Ε. φρόντισε, για την εκτύπωσή της και την αποστολή (σε τρία αντίτυπα), σε καθεμιά από τις ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. της περιοχής ευθύνης της, του αντίστοιχου τμήματος της κατάστασης των μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Η ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. οφείλει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση των μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μαζί με τον εκλογικό κατάλογο των μελών του κόμματος που έχει ήδη αποσταλεί, ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προβλέπεται στις οικείες διατάξεις της Βασικής Εγκυκλίου.

Οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής θα διεξαχθούν από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για την ανάδειξη των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο), των Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε) και των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο. Οι τρεις παραπάνω εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα, για κάθε μία δε από αυτές, υπάρχει ξεχωριστή κάλπη, ξεχωριστά ψηφοδέλτια και συντάσσεται από την οικεία Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε) ξεχωριστό πρακτικό εκλογής. Τα μέλη κόμματος, που θέλουν να πληροφορηθούν για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση στην οποία είναι εγγεγραμμένα, αλλά και για τον τόπο που μπορούν να ψηφίσουν, έχουν τη δυνατότητα να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-9444444 (Τηλεφωνικό Κέντρο για πληροφορίες – ώρες 9 π.μ. έως 9 μ.μ.).

Η διαδικασία για την εκλογή των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο, των Μελών ΔΗΜ.Τ.Ε και των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) στο Εθνικό Συνέδριο, όσον αφορά στη Μαγνησία, θα διεξαχθεί στους ακόλουθους χώρους:

  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Βόλου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρυνίτσης 14, Βόλος) {5 Εκλογικά Τμήματα}.
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Αλμυρού, στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού (2 Εκλογικά Τμήματα).
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Ρήγα Φεραίου, στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου) {1 Εκλογικό Τμήμα}.
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Ζαγοράς – Μουρεσίου, στο πρ. Κοινοτικό Κατάστημα Ανηλίου (1 Εκλογικό Τμήμα).
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Νοτίου Πηλίου, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής (1 Εκλογικό Τμήμα).
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Αλοννήσου, στο Δημαρχείο (1 Εκλογικό Τμήμα)
  • Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Σκιάθου, στο ΚΕΠ Δ. Σκιάθου ( 1 Εκλογικό Τμήμα) και η) Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Σκοπέλου, στην Αίθουσα «Ξενία» του Δημαρχείου Σκοπέλου (1 Εκλογικό Τμήμα).

Όσον αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο, όπως καθορίζεται από την Βασική Εγκύκλιο, είναι ως εξής:

  • Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο, μόνον ένας (1) σταυρός προτίμησης.
  • Για την εκλογή των Μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε, έως και τρείς (3) σταυροί προτίμησης. και
  • Για την εκλογή των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) της Ν.Ο για το Εθνικό Συνέδριο, έως και δύο (2) σταυροί προτίμησης στον Γενικό Πίνακα Υποψηφίων Ανδρών & Γυναικών και μόνον ένας (1) σταυρός προτίμησης στον Ειδικό Πίνακα Υποψηφίων Γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογική διαδικασία, θα διεξαχθεί κανονικά και στις ΔΗΜΤΟ όπου οι υποψηφιότητες είναι όσες και οι εκλόγιμες θέσεις.

Αντίθετα, με απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία γνωστοποιήθηκε στη ΝΕΦΕ Μαγνησίας, την προσεχή Τετάρτη, στις εκλογές ανάδειξης υποψηφίων σε Τομείς, δεν θα στηθούν κάλπες για τους Τομείς όπου έχει υποβληθεί μία μόνο υποψηφιότητα. Αυτό σημαίνει ότι σε τέσσερις θεματικούς τομείς, οι υποψήφιοι θα ανακηρυχθούν σε Προέδρους, χωρίς να ψηφιστούν και ως Πρόεδροι Τομέων, θα συμμετέχουν ως μέλη στη νέα Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Μαγνησίας.

Πρόκειται για τους κ.κ. Δημ. Σπαθή (Αγροτικός τομέας), Αναστ. Μηλαρά (Εμπόρων – Βιοτεχνών – Επαγγελματιών), Γιαν. Σαρακατσάνο (Κοινωνικής Πολιτικής), Γιωρ. Χρηστάκη (Οικονομίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου