ΤΟΠΙΚΑ

Με χορό ανοίγει ο χορός εκδηλώσεων της «Φλόγας»

με-χορό-ανοίγει-ο-χορός-εκδηλώσεων-της-44759

Αύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ. στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βόλου

«Ανοίγουμε ένα χορό εκδηλώσεων με χορό» είναι το μήνυμα της «Φλόγας Βόλου» η οποία σε συνεργασία με τη σχολή χορού Σοφίας Καπογιαννάκη, διοργανώνουν εκδήλωση, αύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ. στις εγκαταστάσεις της «Φλόγας», στην οδό Χαρισιάδου 3, πρώην ΠΙΚΠΑ

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Τα παιδιά της σχολής χορού θα χορέψουν για να στηρίξουν τα παιδιά της Φλόγας ανοίγοντας το Bazaar των πασχαλινών λαμπάδων, οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία στα γραφεία της «Φλόγας» και διατίθενται στο κοινό τις ώρες καταστημάτων (πληρ. τηλ. 2421024628).

Οι εκδηλώσεις της «Φλόγας», θα αναπτυχθούν την επόμενη εβδομάδα με την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά στοματικού επιχρίσματος ώστε να προκύψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, εκδηλώσεις που θα γίνουν η μεν αιμοδοσία στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο – Θόλος 10 π.μ. έως 13.00) και η εθελοντική δωρεά στοματικού επιχρίσματος ώστε να προκύψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών την ίδια χρονική περίοδο και ημέρα στα γραφεία της Φλόγας Μαγνησίας (Χαρισιάδου 3 – πρώην ΠΙΚΠΑ), με την ένθερμη συμμετοχή της Ενωσης Κρητών Φοιτητών Βόλου και σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους πιθανούς δότες να δηλώσουν από πριν την πρόθεσή τους για δωρεά στοματικού επιχρίσματος στο τηλ. 24210 24628.

Για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών, δωρίζει επίχρισμα από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα). Ακολουθεί εργαστηριακή ανάλυση δείγματος (HLA τυποποίηση), καταχώρηση στην Ελληνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW) και ενημέρωση του δότη για την καταχώρηση του. Αν βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, το Χάρισε Ζωή τον ενημερώνει ότι βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση και ρωτά εάν συνεχίζει να μπορεί και να επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει δωρεά που πραγματοποιείται από το αίμα με μια μέθοδο που ονομάζεται Λευκαφαίρεση. Είναι σαν να δίνεις αίμα! Δωρήτρια μυελού:

Δίνεις και παίρνεις ζωή

«Με κάλεσαν από το ΚΕΔΜΟΠ για να με ενημερώσουν ότι βρέθηκα συμβατή στις χαμηλές αναλύσεις αίματος με κάποιον άνθρωπο που είχε λευχαιμία. Σοκαρίστηκα! Δεν το περίμενα έπειτα από τόσα χρόνια. Εκλαιγα και προσευχόμουν να είμαι συμβατή και στις υψηλές αναλύσεις για να γίνει καλά ο άνθρωπος […], αναφέρει η Βασιλική Αρβανίτη, δωρήτρια μοσχεύματος και συμπληρώνει: «Ενιωσα ότι το σύμπαν μού έδωσε τη δυνατότητα να διορθώσω κάποια λάθη μου και να βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό μου και τους άλλους.

Εδωσα ένα δώρο και πήρα ένα. Οταν δίνεις, εισπράττεις πολλά. Νιώθεις ότι βάζεις ένα λιθαράκι στον κόσμο. Δίνεις και παίρνεις ζωή. Σου κάνει καλό, σε ισορροπεί, αρχίζεις να αγαπάς τον εαυτό σου αληθινά […]. Κανείς δεν ξέρει πότε θα του χτυπήσει το κακό την πόρτα. Σήμερα είμαστε καλά. Αύριο; Φαντάσου να έχει ένας δικός σου άνθρωπος σοβαρό πρόβλημα και να μην μπορείς να βρεις δότη. Τρελαίνεσαι ή όχι; Αν όμως οι δότες ήμασταν περισσότεροι, τα πράγματα δεν θα ήταν πιο εύκολα για όλους;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου