ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χτυπάει κόκκινο η ανησυχία στη Σκόπελο

χτυπάει-κόκκινο-η-ανησυχία-στη-σκόπελ-46371

Κραυγή αγωνίας από το δήμαρχο ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Απροστάτευτη κινδυνεύει να μείνει η Σκόπελος την αντιπυρική περίοδο που αρχίζει την Πρωτομαγιά καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και το μισό σχεδόν οδικό δίκτυο είναι αδιάβατο από πυροσβεστικά οχήματα.

Σα να μην φτάνουν οι ζημιές στις υποδομές και η απουσία κρατικής συνδρομής στην αποκατάστασή τους, οι υπηρεσίες του νησιού είναι υποστελεχωμένες με το Δασαρχείο Σκοπέλου, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Χρ. Βασιλούδη, να έχει μόνο ένα άτομο, τον Δασάρχη, η αστυνομική υπηρεσία να είναι στελεχωμένη με δύο – τρία άτομα, αντίστοιχα και η Πυροσβεστική. «Η κατάσταση στη Σκόπελο, δεν επιτρέπει να σκέφτομαι αισιόδοξα καθώς είναι άμεση ανάγκη να γίνει αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Πριν 15 ημέρες είχαμε πυρκαγιά κι ευτυχώς εκδηλώθηκε σε περιοχή με δρόμο κοντά στην εστία και κατάφερε το πυροσβεστικό όχημα να προσεγγίσει και να ενεργήσει.

Ομως η Σκόπελος είναι καλυμμένη κατά 80% από πευκοδάσος και είναι διαφορετικό από τις καλαμιές στον κάμπο.

Δεν μπορεί η Σκόπελος να αντιμετωπίζεται το ίδιο με άλλες περιοχές της Μαγνησίας όταν έχει ανοιχτές πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ζητάω να γίνει ειδική σύσκεψη του Συντονιστικού για τη Σκόπελο», ανέφερε ο κ. Βασιλούδης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΝΟ επισημαίνοντας στη Διευθύντρια Δασών κα Δημητρακοπούλου την ανάγκη να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δασών στο νησί, με πόρους και προσωπικό.

«Η μελέτη για τα δάση της Σκοπέλου θα γίνει από προσωπικό του Βόλου που θα πάει στη Σκόπελο κι ελπίζω να έχουμε έγκαιρα τους πόρους για την υλοποίησή της. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε αλλά κι εσύ είσαι δήμαρχος», ήταν η απάντηση της Διευθύντριας με τον κ. Βασιλούδη να απαντάει «Ναι, ναι. Ο δήμαρχος τα κάνει όλα. Ακόμη και παιδιά να κάνει…»

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου