ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

συλλαλητήριο-του-παμε-για-το-ασφαλιστ-46502

Στις 7 μ.μ. αύριο Παρασκευή στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Με σύνθημα «εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας» το ΠΑΜΕ Μαγνησίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό που διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ανέφεραν, μεταξύ άλλων,: «Να μην περάσει! Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν!

Κανένας δεν μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα «κόκκινα» δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων, στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στα ψίχουλα της «κοινωνικής εργασίας», στην απασχόληση με «μπλοκάκια» που στην περιοχής μας (ΜΕΤΚΑ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΑΓΕΤ κ.ά.) έχουν επεκταθεί και σε επιστήμονες και σε ανειδίκευτους εργάτες εντείνοντας την εκμετάλλευση. Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες. Είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο! Μαζί με το Ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο. Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!

Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική – φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης – το μονοπώλιο, που για να αυξήσει την κερδοφορία του, απολύει, «πετάει στο δρόμο» τους εργάτες, κλείνει τα εργοστάσια, όπως στη ΒΙΣ και στον ΙΜΑΝΤΑ.

Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Β. που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο Ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου