ΤΟΠΙΚΑ

Εκλέγονται και χωρίς κάλπη υποψήφιοι στη ΝΔ

εκλέγονται-και-χωρίς-κάλπη-υποψήφιοι-48841

Υποψηφιότητες στο όριο των εκλόγιμων θέσεων

Με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής αλλά και για τις εκλογές υποψηφίων Τομεαρχών στις 6 Απριλίου, η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) Μαγνησίας της ΝΔ, δίνει σήμερα το έναυσμα της προεκλογικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙ∆ΗΣ

Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις, οι υποψήφιοι δεν έχουν αγωνία εκλογής καθώς ο αριθμός των υποψηφιοτήτων ισούται με τον αριθμό των θέσεων που προβλέπονται.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΝΕΦΕ Μαγνησίας Χρ. Στρατηγόπουλος επισημαίνει πως η βασική εκλογική εγκύκλιος παρέχει στις ΝΕΦΕ την αρμοδιότητα να αποφασίσουν αν σε μονοσυμμετοχικές υποψηφιότητες, για παράδειγμα μία υποψηφιότητα για μία θέση επικεφαλής Τομέα, θα στηθούν κάλπες ή όχι.

«Η ανακήρυξη, όλων των υποψηφίων, μετά από ελέγχους όλων των αιτήσεων και κάποιες ανακλήσεις, θα ανακοινωθεί την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) και την προσεχή Κυριακή, θα γίνουν στα διάφορα εκλογικά τμήματα του νομού εσωκομματικές εκλογές για Πρόεδρο ∆ΗΜΤΟ (μία κάλπη), για μέλη ∆ΗΜΤΕ (δεύτερη κάλπη) και για αντιπροσώπους στο Συνέδριο (τρίτη κάλπη). Οι εκλογές για τους Τομεάρχες θα γίνουν στις 6 Απριλίου στα γραφεία της ΝΟ∆Ε».

Από τους πίνακες των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε η ΝΕΦΕ, πριν την ανακήρυξη, προκύπτουν οι εξής αναδείξεις:

Στη ∆ημοτική Τοπική Οργάνωση Αλμυρού, υπάρχει μια μόνο υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου. Αυτή του κ. Παν. Μπιζάτη, οπότε θεωρείται από τώρα εκλεγμένος Πρόεδρος άνευ ανθυποψηφίου. Τα μέλη της ∆ΗΜΤΕ είναι δέκα (10), εκτός του Προέδρου.

Έχουν υποβληθεί 11 υποψηφιότητες και συγκεκριμένα δεν θα εκλεγεί ένας υποψήφιος από τον Αλμυρό καθώς οι υποψήφιοι της ∆Ε Αλμυρού είναι πέντε και οι θέσεις στη ∆ιοίκηση από την ∆Ε Αλμυρού είναι 4. Από την ∆ημοτική Ενότητα Πτελεού εκλέγονται 3 στη ∆ιοίκηση, όσοι είναι και οι υποψήφιοι, δηλαδή εκλέγονται οι Γ. Αλεξάκης. Γ. Γερογιάκομος και Σταυρούλα Κοττα.

Αντίστοιχα η ∆ημοτική Ενότητα Σούρπης εκπροσωπείται επίσης με τρία μέλη στη ∆ιοίκηση της ∆ΗΜΤΕ κι έχουν θέσει υποψηφιότητα τρεις οι οποίοι εκλέγονται: ∆ημ. Αναστασίου, Νικ. Κουντούρης και Νικ. Κουτμάνης.

Στη ∆ΗΜΤΟ Βόλου, έχουν υποβληθεί τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου ∆ημ. Βαϊτσης, Κων. Ζέρβας και Θεοδ. Αθανασός. Όποιος δεν εκλεγεί και δεν συγκεντρώσει το 40%, δεν είναι μέλος της 17μελούς ∆ΗΜΤΕ για την οποία υπάρχουν 31 υποψηφιότητες.

Η ∆ημοτική Ενότητα Αγριάς εκπροσωπείται με δύο μέλη, υπάρχουν δύο υποψηφιότητες Μαρία Γιαννη και Στυλ. Μαργαρίτης (εκλέγονται).

Στην Αισωνία που έχει δύο θέσεις στη ∆ιοίκηση, υποβλήθηκε μια μόνο υποψηφιότητα του κ. Ι. Κύρου

Στις ∆ΗΜΤΟ Ζαγοράς – Μουρεσίου εκλέγεται σύσσωμο το ψηφοδέλτιο με πρόεδρο τον μοναδικό υποψήφιο κ. Ανέστη Αλτίνη. Προβλέπονται 9 θέσεις μελών (5 Ζαγορά – Μούρεσι) και οι υποψήφιοι είναι ισάριθμοι.

Το ίδιο συμβαίνει με ∆ΗΜΤΟ Σκοπέλου, Ρήγα Φεραίου και Αλοννήσου ενώ στη ∆ΗΜΤΟ Σκιάθου, οι υποψήφιοι για τη ∆ιοίκηση είναι έντεκα και οι θέσεις εννέα. Στο Νότιο Πήλιο, υπάρχει διπλή υποψηφιότητα Προέδρου (Νικ. Βογιατζής και Γ. ∆ιαννέλος), ενώ για την 9μελή ∆ιοίκηση υποβλήθηκαν ισάριθμες υποψηφιότητες.

Σύνεδροι και Τομεάρχες

Την προσεχή Κυριακή, θα εκλεγούν εκτός από τα μέλη και τους Προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων και Επιτροπών, οι 29 αντιπρόσωποι για το Συνέδριο. Ο μικτός πίνακας περιλαμβάνει 35 υποψηφιότητες για 21 θέσεις (δισταυρία) και ο πίνακας γυναικών 9 υποψήφιες για 8 θέσεις (μονοσταυρία). Τέλος, για τους Τομείς, έχουν προγραμματιστεί εκλογές στις 6 Απριλίου στη ΝΟ∆Ε.

Για τους δέκα τομείς, υποβλήθηκαν 16 υποψηφιότητες. Σε τέσσερις από τους δέκα τομείς, υπάρχουν μονοσυμμετοχικές υποψηφιότητες και κατά συνέπεια οι υποψήφιοι έχουν εκλεγεί από σήμερα και θα συμμετέχουν στη νέα ΝΟ∆Ε, απλά και μόνο με την υποψηφιότητά τους σε θεματικό τομέα αν αποφασιστεί να μη γίνουν εκλογές στις μονοσυμμετοχικές.

Πρόκειται για τους κ.κ. ∆ημ. Σπαθή (Αγροτικός τομέας), Αναστ. Μηλαρά (Εμπόρων-Βιοτεχνών- Επαγγελματιών), Γιαν. Σαρακατσάνος (Κοινωνικής Πολιτικής), Γιωρ. Χρηστάκης (Οικονομίας).

Οι κάλπες της Κυριακής

Η διαδικασία για την εκλογή των Προέδρων ∆ΗΜ.Τ.Ο, των Μελών ∆ΗΜ.Τ.Ε και των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) στο Εθνικό Συνέδριο, όσον αφορά στη Μαγνησία, θα διεξαχθεί την Κυριακή στους ακόλουθους χώρους:

α) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Βόλου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρινίτσης 14, Βόλος) {5 Εκλογικά Τμήματα}.

β) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Αλμυρού, στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού (2 Εκλογικά Τμήματα).

γ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Ρήγα Φεραίου, στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου) {1 Εκλογικό Τμήμα}.

δ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Ζαγοράς-Μουρεσίου, στο πρ. Κοινοτικό Κατάστημα Ανηλίου (1 Εκλογικό Τμήμα).

ε) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Νοτίου Πηλίου, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής (1 Εκλογικό Τμήμα).

στ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Αλοννήσου, στο ∆ημαρχείο (1 Εκλογικό Τμήμα)

ζ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Σκιάθου, στο ΚΕΠ ∆. Σκιάθου ( 1 Εκλογικό Τμήμα) και

η) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Σκοπέλου, στην Αίθουσα «Ξενία» του ∆ημαρχείου Σκοπέλου (1 Εκλογικό Τμήμα).

2) Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, από ώρα 16:00 έως ώρα 20:00, θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων ∆ράσης των Νομαρχιακών Οργανώσεων, η οποία θα διεξαχθεί στους ακόλουθους χώρους:

α) Για τις ∆ΗΜ.Τ.Ο Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου στα γραφεία της ΝΟ.∆.Ε (Ελ. Βενιζέλου 6, 2ος όροφος, Βόλος).

β) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Αλοννήσου, στο ∆ημαρχείο

γ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Σκιάθου, στο ΚΕΠ ∆. Σκιάθου και

δ) Για τη ∆ΗΜ.Τ.Ο Σκοπέλου, στην αίθουσα «Ξενία» του ∆ημαρχείου Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου