ΤΟΠΙΚΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποψηφιοτήτων γις τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

λήγει-σήμερα-η-προθεσμία-υποψηφιοτήτ-56475

Περισσότερα από τριάντα μέλη εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκλογής στις εσωκομματικές διαδικασίες στη Μαγνησία

Εκπνέει σήμερα στις 8 μ.μ. η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Μαγνησίας, η οποία λειτουργεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) 6, αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας και εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις, θα προχωρήσει στις 10 μ.μ. στην ανακήρυξη των υποψηφίων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η καταληκτική σημερινή ημερομηνία, εκτιμάται πως θα αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον υποψηφίων το οποίο εκδηλώθηκε χθες με περισσότερες από 30 υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΕΦΕ, μέχρι και χθες, είχαν υποβληθεί στη ΝΕΦΕ 12 υποψηφιότητες αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ν.Δ., 15 αιτήσεις υποψηφίων Προέδρων και μελών Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και 6-7 για υπευθύνους Θεματικού Τομέα Δράσης της Νομαρχιακής οργάνωσης.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις υποψηφιότητας για τον Πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο και Μέλους ΔΗΜ.Τ.Ε, υποβάλλονται στην αρμόδια Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή, καθώς και στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας (Ελ. Βενιζέλου 6, 2ος όροφος, Βόλος), ενώ οι δηλώσεις υποψηφιότητας για Αντιπρόσωπος (Σύνεδρος) στο Εθνικό Συνέδριο και για Υπεύθυνος Θεματικού Τομέα Δράσης της Ν.Ο, υποβάλλονται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, εγγράφως και επί αποδείξει, έως ώρα 20:00 σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, μέσω της χρήσης των Εντύπων 1 (για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο), 3 (για την εκλογή στο αξίωμα του Μέλους της ΔΗΜ.Τ.Ε), 8 (για την εκλογή στο αξίωμα του Αντιπροσώπου της Νομαρχιακής οργάνωσης στο Εθνικό Συνέδριο) και 20 (για την εκλογή στο αξίωμα του Υπευθύνου Θεματικού Τομέα Δράσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης), συνοδευόμενων από φωτοτυπικό αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (ή προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής) των υποψηφίων.

Τα παραπάνω έντυπα είναι εκτυπώσιμα, ως παραρτήματα της με Αρ. Πρωτ. 267/19-02-2016 Βασικής Εγκυκλίου για τη διενέργεια των Εσωκομματικών Εκλογών 2016, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.synedrio.nd.gr.

Το ενδιαφέρον για τις Δημοτικές Τοπικές οργανώσεις, δεν αφορά μόνο την εκλογή στα πρωτοβάθμια όργανα καθώς οι εκλεγέντες θα συγκροτήσουν εκλεκτορικό Σώμα ανάδειξης νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ.

Η ανάδειξη εκλεκτόρων μέσω των διαδικασιών των ΔΗΜΤΟ, αποτελεί βασική μέριμνα το τελευταίο διάστημα των ενδιαφερομένων για την Προεδρία της ΝΟΔΕ με τους κ.κ. Δήμο Νταόπουλο και Ν. Αθανασάκη να αποτελούν κατά πληροφορίες τους βασικούς πόλους και τους κ.κ. Κ. Παπαδόπουλο, Γ. Κίτσιο και Στ. Γραμμένο, να συμπληρώνουν το … κάδρο των ενδιαφερομένων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υποψηφιότητα Νταόπουλου, με συνεπή παρουσία και συμμετοχή στα κομματικά όργανα, συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη τόσο από ιστορικά στελέχη όσο και από νεότερα που βρίσκονται στη γραμμή Κυρ. Μητσοτάκη για ανανέωση στο κόμμα, ενώ και η υποψηφιότητα Ν. Αθανασάκη, εμφανίζει δυναμική λόγω ακριβώς της ανανέωσης που εκφράζει.

Οι κινήσεις παλαιότερων στελεχών να συγκλίνουν οι δύο υποψηφιότητες Νταόπουλου – Αθανασάκη σε μια, δεν έχουν ακόμη αποδώσει και το επόμενο διάστημα, με τη διαμόρφωση του χάρτη των εκλεκτόρων, θα προσδιορίσει το τελικό σκηνικό των υποψηφίων Προέδρων της ΝΟΔΕ.

Επισημαίνεται ότι την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, από ώρα 10:00 π.μ έως 19:00, θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη:

α) Των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο).

β) Των Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε).

γ) Των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο.

Οι τρεις παραπάνω εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα, για κάθε μία δε από αυτές, υπάρχει ξεχωριστή κάλπη, ξεχωριστά ψηφοδέλτια και συντάσσεται από την οικεία Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε) ξεχωριστό πρακτικό εκλογής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου