ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο σφυρί περιουσία του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου

στο-σφυρί-περιουσία-του-θαλάσσιου-πάρ-61440

Πρώην εργαζόμενοί του εκπλειστηριάζουν αυτοκίνητο και σκάφη του, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση

Ενα φορτηγό αυτοκίνητο διπλοκάμπινο NAVARA και δύο πολυεστερικά ταχύπλοα σκάφη με τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές, κινητή περιουσία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, εκτίθενται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό από πρώην εργαζόμενους του Φορέα για αναγνωρισμένες οφειλές, τις οποίες όμως ο φορέας δεν καταβάλει.

Η υπόθεση ξεκινάει από τη διετία 2007-2008 όταν σε 3 εργαζόμενους του φορέα δεν καταβάλλονταν οι συμφωνημένες αμοιβές, υπερωρίες, απασχόληση σε αργίες κ.α. Οι εργαζόμενοι, μετά την άρνηση της Διοίκησης να καταβάλει τα οφειλόμενα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας το 2014 τελεσίδικη Εφετειακή απόφαση μέρος της οποίας, εφάρμοσε ο φορέας, καταβάλλοντας περίπου τα μισά οφειλόμενα.

Εκτοτε οι 3 εργαζόμενοι, στους οποίους οι οφειλές ανέρχονται αθροιστικά σε 60.000 ευρώ περίπου, πιέζουν για την εξόφλησή τους με συχνά υπομνήματα στο υπουργείο Περιβάλλοντος στο οποίο υπάγεται ο φορέας.

Μέχρι σήμερα, οι πρώην εργαζόμενοι, παραμένουν απλήρωτοι και αποφάσισαν να βγάλουν στο σφυρί κινητή περιουσία του Φορέα και συγκεκριμένα ένα όχημα και δύο πλωτά σκάφη, προκειμένου από το εκπλειστηρίασμα να καλύψουν μέρος των απαιτήσεών τους.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, ο φορέας θα στερηθεί μέσων υποστήριξης της λειτουργίας του και κυρίως των πλωτών μέσων με τα οποία επιτηρείται το Θαλάσσιο Πάρκο.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου