ΤΟΠΙΚΑ

Ανελέητος & χωρίς όρια ο ανταγωνισμός & στα φαρμακεία της Μαγνησίας

ανελέητος-χωρίς-όρια-ο-ανταγωνισμός-65315

Η διεύρυνση ωραρίου καταργεί τη διημέρευση

Αποδομείται σταδιακά (και μεθοδευμένα κατά τους συνδικαλιστές) το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς μετά τη μη ανανέωση των θητειών των πειθαρχικών συμβουλίων και τη μη έγκριση της νέας εκλογικής διαδικασίας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός εντείνεται μέσω του ωραρίου.

Ολο και περισσότερα φαρμακεία και στο Βόλο, εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο και λειτουργούν και τα Σάββατα τις ώρες που επιθυμούν, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους που δεν εφαρμόζουν το διευρυμένο ωράριο είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το πρόγραμμα εφημεριών και διανυκτερεύσεων. Οπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κων. Ματσιόλης, υπάρχουν φαρμακεία που καλούνται να κάνουν εφημερία το Σάββατο και την ίδια ημέρα λειτουργούν φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο τα οποία επιλέγουν μάλιστα τις ώρες λειτουργίας, ενώ το φαρμακείο που έχει οριστεί να κάνει τη διημέρευση, είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το ωράριο της διημέρευσης.Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι διημερεύσεις των φαρμακείων και η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι – κατά τη διάρκεια της ημέρας – τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ υποχρεώθηκε στην ουσία να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς τα διημερεύοντα συνοικιακά φαρμακεία είχαν τις απογευματινές ώρες ελάχιστη κίνηση, λόγω της λειτουργίας των «διευρυμένων».Εκτιμάται, πάντως, πως με την κατάργηση της διημέρευσης, θα γίνει πιο δύσκολο για τον πολίτη το να βρει ανοικτό φαρμακείο καθώς κανείς δεν θα ελέγχει τη λειτουργία των διευρυμένων αλλά κι αν προκύψουν παραβάσεις, δεν υπάρχουν πειθαρχικά όργανα για να τις αντιμετωπίσουν.

Λανθασμένα ειδοποιητήρια

Στο μεταξύ, το θέμα των υπέρογκων εισφορών που στέλνονται σε όλους τους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στους φαρμακοποιούς συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην οποία προέκυψε ότι τα ειδοποιητήρια που έχουν αποσταλεί δεν ισχύουν γιατί σε μεγάλο ποσοστό είναι λανθασμένα. Τα σωστά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου