ΤΟΠΙΚΑ

Πολλές πληγές από τη βροχή στο Πήλιο

πολλές-πληγές-από-τη-βροχή-στο-πήλιο-65642

Κατολισθήσεις βράχων, ζημιές σε οδοστρώματα και τεχνικά έργα

Εκατοντάδες σημεία, κυρίως στο Πήλιο, μαρτυρούν από χθες τη μανία της φύσης, η οποία με καταρρακτώδη βροχή, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές και έργα, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και σε καλλιέργειες.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο Πήλιο, εξαιτίας της έντονης και διαρκούς βροχόπτωσης το Σαββατοκύριακο, προκλήθηκαν εκτεταμένες διαβρώσεις, κυρίως σε πρανή μέτριας ή μεγάλης κλίσης, ακολούθησαν κατολισθήσεις βράχων και ολίσθηση κορημάτων, υλικά τα οποία κατέληξαν στα ρείθρα με συνέπεια αυτά να φράξουν και εκατομμύρια κυβικών νερού να εκτραπούν στο οδόστρωμα.

Μεγάλες κατολισθήσεις που απαίτησαν την παρέμβαση συνεργείων για εκβραχώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κουκουράβας, στο δρόμο Χάνια – Δράκεια, στο δρόμο Χάνια – Πορταριά και σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ακόμη και σε σημεία που είχαν επισκευαστεί πέρυσι.

Η αντιμετώπιση της χιονόπτωσης που δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά και αφορούσε την περιοχή από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα, έμοιαζε εύκολη υπόθεση μπροστά στις προσπάθειες συνεργείων των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, να επεμβαίνουν σε σημεία κατολισθήσεων τόσο στο πρωτεύων δίκτυο του Πηλίου όσο και στον μικρό δακτύλιο από Αγ. Βλάσιο – Αγ. Γεώργιο Νηλείας – Πινακάτες – Βυζίτσα μέχρι Μηλιές και Κορώπη. Εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους, μια τεράστια καστανιά έπεσε στο δρόμο Ζαγοράς – Χανίων (θέση Προφ. Ηλίας), προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας για δύο περίπου ώρες μέχρι τελικά να αποκλαδωθεί και να απομακρυνθεί.

Κατολισθήσεις που προκάλεσαν την παρέμβαση των συνεργείων για την απομάκρυνση βράχων και χωμάτων, σημειώθηκαν ακόμη και στη Χρυσή Ακτή Παναγίας ενώ χθες, συνεργεία με μηχανικά μέσα επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία για να καθαριστούν ρείθρα και φρεάτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου