ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητήθηκαν 105 € για να κινηθεί το ασθενοφόρο

ζητήθηκαν-105-e-για-να-κινηθεί-το-ασθενοφό-88086

Εκπληκτοι οι γιατροί με την κατάσταση των προσφύγων στο ΣΕΑ Αλμυρού

Μοναδικές καταστάσεις και αποκαλύψεις μιας διοίκησης που πάσχει από την κορυφή μέχρι κάτω, προκύπτουν στους χώρους του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Αλμυρού, καθώς η κεντρική διοίκηση χρησιμοποιεί έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων ως άτυπο «hot spot».

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο χώρο όπου μεταφέρονται με λεωφορεία πρόσφυγες για να παραμείνουν ένα 24ωρο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε άλλο σημείο για να καλύψουν άλλοι τις θέσεις τους, βρέθηκε κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να υποστηρίξει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στην περιοχή και αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται ο ΣΕΑ Αλμυρού.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης, επικεφαλής κλιμακίου εθελοντών του Συλλόγου, μετέβη στο χώρο παραμονής των προσφύγων και όπως ανέφερε, δεν υπήρχε ούτε η ελάχιστη υποδομή για κάποιο εξεταστήριο και συζητήθηκε η πρόχειρη λύση της εξέτασης των προσφύγων στον χώρο του wcγια τα ΑμεΑ, λύση που απορρίφθηκε καθώς προτιμήθηκε να βρίσκεται στο σημείο το δεύτερο ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ακινησία στο Κ.Υ. Αλμυρού που έχει απομείνει στην ουσία με ένα ασθενοφόρο.

«Μας είπαν στο ΣΕΑ Αλμυρού ότι για το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο, τα χρήματα για τα ασφάλιστρα του οχήματος, τα μάζεψαν φαρμακοποιοί της περιοχής, οι οποίοι και στέλνουν φάρμακα για τους πρόσφυγες. Εμείς προτείναμε να έρθει στο ΣΕΑ το δεύτερο ασθενοφόρο αλλά μας ενημέρωσαν ότι δεν κινείται καθώς είναι ανασφάλιστο. «Μαζέψτε 105 ευρώ που απαιτείται για τρίμηνη ασφάλιση και αφού εκδοθεί ασφαλιστήριο, το φέρνουμε εδώ. Χωρίς ασφάλιση το ασθενοφόρο δεν έρχεται εδώ, ούτε για προσωρινό εξεταστήριο», φέρεται να ανακοίνωσαν άνθρωποι του Κ.Υ. στους γιατρούς. Στο πλευρό των εθελοντών γιατρών που συγκρότησαν λίστα 35 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί που μέσω του Συλλόγου διαθέτουν τα φάρμακα που χρειάζονται οι πρόσφυγες, αν και όπως τόνισε ο κ. Τσάμης, από τις πρώτες εξετάσεις που πραγματοποίησε παιδίατρος σε 20-25 περίπου παιδιά, δεν προκύπτει ανάγκη για θεραπείες ή νοσηλείες.«Για ένα μωρό 3 μηνών (με μητέρα 16 ετών) χρειάστηκαν αιματολογικές εξετάσεις, τις οποίες έκανε ο Μικροβιολόγος Φ. Χατζηδημητρίου στον Αλμυρό, ενώ προτάθηκε και σε μια ετοιμόγεννη να εξεταστεί ώστε αν χρειαστεί να γεννήσει, να βρίσκεται σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον, όπως το Νοσοκομείο Βόλου.Η συγκεκριμένη αρνήθηκε, όπως και άλλοι, να αποσπαστούν από την υπόλοιπη ομάδα και προτίμησαν να βρίσκονται όλοι μαζί στις μετακινήσεις τους.

Τονίστηκε ακόμη το θέμα της διατροφής, αν είναι ή όχι διασφαλισμένη η ποιότητα, οι συνθήκες παραγωγής και μεταφοράς φαγητού στους πρόσφυγες κ.α., ενώ επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τσάμη και στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία του ανέφερε πως δεν διαθέτει ιατρικό προσωπικό για να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης στους πρόσφυγες.

«Τους ρωτήσαμε γιατί απουσιάζει η υπηρεσία από το Σταθμό Αλμυρού αλλά δεν πήραμε απάντηση. Εμείς δεν ελέγχουμε τη Διεύθυνση Υγείας», δήλωσε ο κ. Τσάμης, τονίζοντας ότι η αρμοδιότητα υγειονομικής κάλυψης ανήκει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού το οποίο επικουρικά θα βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί όταν τους ζητηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου