ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο

αναβαθμίζεται-το-οδικό-δίκτυο-89441

Με στοχευμένες παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Με ταχείς ρυθμούς, συνεχίζονται σε προκαθορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της Μαγνησίας, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης με τοποθέτηση ή αντικατάσταση μεταλλικών στηθαίων και άλλες τεχνικές εργασίες αποκατάστασης φθορών ή κατασκευαστικών αστοχιών του παρελθόντος.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Παράλληλα, εκτελούνται εργολαβίες για τη διαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου και την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων που έχουν καταστραφεί από τροχαία ατυχήματα ή από άλλες φθορές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και εργασίες κοπής χόρτων και αποκλάδωσης δέντρων τα οποία βρίσκονται στα πρανή διαφόρων δρόμων. Οπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, υλοποιείται η εργολαβία αναβάθμισης του δικτύου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ από τα δυτικά της Μαγνησίας από Αγ. Δημήτριο μέχρι Κωφούς και Κοκκωτούς, παρεμβάσεις οι οποίες συνεχίζονται στο υπόλοιπο δίκτυο, σύμφωνα με τα σημεία που έχουν προσδιοριστεί από τη σχετική μελέτη. Προχθές είχε προγραμματιστεί διαγωνισμός για κατασκευή τοιχίων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και αντιμετώπιση των καθιζήσεων σε δρόμους, κυρίως σε Πήλιο και Ανάβρα, προϋπολογισμού 1.582. 000 ευρώ, διαγωνισμός ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της πανελλαδικής αποχής των εργοληπτών.

Προσεχώς θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του δρόμου προς τον Κισσό, ο οποίος υπέστη καθίζηση και τμήμα του υποχώρησε σε ρέμα, με συνέπεια να απαιτείται ολοκληρωμένη παρέμβαση που εκτιμάται σε 200.000 ευρώ. Ακόμη θα αρχίσει να υλοποιείται η νέα εργολαβία για στηθαία, διαγραμμίσεις, σημάνσεις σε επικίνδυνα σημεία στο Πήλιο (Ξουρίχτι, Ν. Πήλιο κ.α.), σε Κριθαριά και Μάραθο, στο Σορό, στο δρόμο Βόλο – Βελεστίνου (στροφή κοντά στο πρατήριο Παπαμήτρου) κ.α. Επίσης, όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, γίνονται σταδιακά αποκαταστάσεις στο φωτισμό, κυρίως με τοποθέτηση νέων λαμπτήρων και ασφαλειών αλλά και φωτιστικών σωμάτων όπου υπάρχουν επισημάνσεις για αυξημένο νυχτερινό φωτισμό όπως διασταυρώσεις κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου