ΤΟΠΙΚΑ

«Μαϊμού» επόπτης υγείας ζήτησε χρήματα από σουβλατζή

μαϊμού-επόπτης-υγείας-ζήτησε-χρήμα-91026

Προκειμένου να μην πραγματοποιήσει υγειονομικό έλεγχο στο κατάστημά του

Στη Δικαιοσύνη κατά ατόμου που υποδυόταν τον Επόπτη Υγείας προκειμένου να εκβιάσει καταστηματάρχη και να εισπράξει χρήματα από την πραγματοποίηση ελέγχου, προσέφυγε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο άγνωστος, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, επικοινώνησε προ τριημέρου από σταθερό τηλέφωνο με ιδιοκτήτη ταχυφαγείου στο Βόλο (σουβλατζίδικο), αναφέροντας πως είναι Επόπτης Υγείας.

Στην επικοινωνία με τον επιχειρηματία, ο οποίος αιφνιδιάστηκε αλλά δεν πείστηκε από τον άγνωστο καλούντα, του ανακοινώθηκε ότι στο σουβλατζίδικο που διατηρεί θα πραγματοποιηθεί υγειονομικός έλεγχος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άγνωστος συνέστησε στον καταστηματάρχη να σημειώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του και να καταθέσει σε αυτόν συγκεκριμένο ποσό, πριν την ημερομηνία του προγραμματισμένου ελέγχου ώστε αυτόν να ματαιωθεί.

Ο καταστηματάρχης, έκπληκτος με το περιεχόμενο της συνομιλίας, συγκράτησε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού όπως και τον τηλεφωνικό αριθμό του καλούντος και μετέβη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Μαγνησίας προκειμένου να διευκρινιστεί αν τα στοιχεία που του δόθηκαν αντιστοιχούν πραγματικά σε Επόπτη Υγείας.

Από την πρώτη έρευνα, επισημάνθηκε πως τα στοιχεία ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο άγνωστος, δεν αντιστοιχούν σε Επόπτη Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου με τη σειρά της να ζητήσει από την Αστυνομία τη διερεύνηση.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε σχετικά πως όλα τα στοιχεία υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό, ενώ επισημάνθηκε πως το τελευταίο διάστημα γίνονται τηλεφωνήματα από αγνώστους και στη Λάρισα με τους καλούντες να δηλώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες και να ζητούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες και καταστηματάρχες. Πρέπει να σημειωθεί παράλληλα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν ακόμη και το όνομα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Για το περιστατικό στο Βόλο, η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι Επόπτες Υγείας δεν προαναγγέλλονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας επισημαίνεται ότι «η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων μετά από καταγγελία που ήρθε σε γνώση της υπηρεσίας για περιστατικό εκβιασμού επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων από άτομο υποδυόμενο υπάλληλο ελεγκτικού μηχανισμού, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας μας φέρουν υποχρεωτικά υπηρεσιακή ταυτότητα.

Παρακαλούμε τους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο να ζητούν την υπηρεσιακή ταυτότητα των υπαλλήλων και όταν πέφτουν θύματα εκβιασμού να το καταγγέλλουν στα αρμόδια Αστυνομικά τμήματα ή στον Εισαγγελέα.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας, μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα της υγειονομικής νομοθεσίας καθώς και η προστασία των επαγγελματιών από παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε βάρος των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου