ΤΟΠΙΚΑ

90 χρόνων η Σιούρας Α.Γ.Β.Ε.

90-χρόνων-η-σιούρας-α-γ-β-ε-96297

Μια υγιής βιομηχανία, όχι μόνο άντεξε, αλλά δυνάμωσε εν μέσω κρίσης, με αυξημένα κέρδη το 2015 και προσωπικό 80 ατόμων

Τα οικονομικά επιτεύγματα του 2015, κυρίως όμως τα συστατικά στοιχεία μιας υγιούς βιομηχανίας που δραστηριοποιείται από το 1926 στη Μαγνησία στον κλάδο της επεξεργασίας ελαιών και τυποποίησης προϊόντων της, παρουσιάστηκαν προχθές το βράδυ στο ΞΕΝΙΑ σε μια λαμπερή εκδήλωση, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και εκπροσώπων φορέων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντ. Σιούρας, παρουσιάζοντας μέσα από την ομιλία του μια επιχειρηματική διαδρομή που αγγίζει έναν αιώνα, τόνισε ότι το όραμα της εταιρείας παραμένει αμετάβλητο, σταθερό, ίδιο με εκείνο της πρώτης μέρας (1926) που ιδρύθηκε η εταιρεία ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Γ.Β.Ε. με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή, την τυποποίηση και την εμπορία όλων των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών: κορυφαία ποιότητα, εξυπηρέτηση υψηλής απόδοσης, γρήγορη παράδοση, «value for money» και ένα φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο. Το 2016, η εταιρεία που ξεκίνησε από την Αγριά του Βόλου και σήμερα παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας τα προϊόντα της σε μεγάλες εταιρείες της Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των Αραβικών χωρών, συμπληρώνει 90 χρόνια αρίστευσης και συνεχίζει με την ίδια αγάπη και το μεράκι των δημιουργών, να προσφέρει τον ελληνικό θησαυρό σε όλο τον κόσμο.

«Στοχεύουμε ψηλά»

«Αφιερώνω την εκδήλωση στον πατέρα μου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια που μας ενέπνευσαν και μας δίδαξαν πώς να στοχεύουμε ψηλά.

Στα χρόνια που πέρασαν, το μεράκι, η σκληρή δουλειά, η πατριαρχική φροντίδα και η αγάπη για την ελιά, η ειλικρίνεια στις εμπορικές μας σχέσεις και τις συναλλαγές, η καθαρή και έντιμη συνεργασία με τους αγρότες παραγωγούς, η επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό, μα πάνω από όλα η συσσώρευση εμπειρίας, ήταν τα στοιχεία εκείνα που μας οδήγησαν σε συνεχή ανάπτυξη. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την πάροδο όλων αυτών των δεκαετιών, η εταιρεία μας βοήθησε τόσο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντας εργασία σε πολλές ελληνικές οικογένειες όσο και στην προβολή και την προώθηση της ίδιας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές μέσα από τις κλαδικές αγορές στις οποίες συμμετείχαμε και την τοποθέτηση των προϊόντων μας σε σημαντικές εταιρίες του εξωτερικού. Σήμερα, η παρουσία των προϊόντων της εταιρείας Σιούρας με πολλούς κωδικούς απαντάται σε 40 και πλέον χώρες. Υπεράνω όμως όλων των νόμων και κανονισμών του διεθνούς εμπορίου η εταιρεία έχει εμπεδώσει μια βασική αρχή που είναι η εταιρική αξιοπιστία.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι αυστηροί κανόνες δεν άλλαξαν την ποιότητα του προϊόντος παρά την ύπαρξη σοβαρών οικονομικών δυσκολιών και τροχοπεδών μαζί με δυσβάσταχτους φόρους που αποτρέπουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

Προσχώματα από την Πολιτεία

«Η ελληνική εξαγωγική βιομηχανία», συνέχισε την ομιλία του ο Αντ. Σιούρας, «δεν ζητά από την πολιτεία βοήθεια και προνόμια. Απαιτεί όμως από την Πολιτεία να μη βάζει προσχώματα, γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις αναχρονιστικές. Ο αγροτικός τομέας μπορεί να παράξει εκπληκτικής ποιότητας εμπορεύματα. Με την άριστη τυποποίηση και τη σωστή προβολή, μπορεί να κατακτήσουν αγορές σε όλο τον κόσμο προσφέροντας έσοδα και ανάσες ρευστότητας που τόσο έχουμε ανάγκη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο που ξεκίνησε ο Νικόλαος Σιούρας το 1926 και ελπίζουμε να φτάσει πολύ πιο μακριά. Οσοι περπατήσαμε σε αυτή την πορεία με αυτή τη γενιά και με τους νεότερους που ακολουθούν στα ίδια χνάρια είμαστε σίγουροι, πρώτα ο Θεός, ότι σε δέκα χρόνια, συμπληρώνοντας έναν αιώνα λειτουργίας της, θα πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε».

Χαιρέτισαν την εκδήλωση

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος τονίζοντας το ρόλο των τοπικών επιχειρήσεων που με τη μακροζωία τους αποτελούν σημαία αναφοράς της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη που επισήμανε την άψογη λειτουργία της επιχείρησης που τηρεί με ευλάβεια όλους τους περιβαλλοντικούς όρους και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε την πίστη που χαρακτηρίζει τα στελέχη της επιχείρησης και την εμπιστοσύνη στο όραμα, στους ανθρώπους, στην οικογένεια και τους εργαζόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου