ΤΟΠΙΚΑ

Σε ένα μήνα οι εσωκομματικές στη Νέα Δημοκρατία

σε-ένα-μήνα-οι-εσωκομματικές-στη-νέα-δη-101770

Κινητικότητα ενδιαφερομένων για τη ΝΟΔΕ και τις έξι Τοπικές Οργανώσεις της Μαγνησίας

Συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα για την εσωκομματική ανασύνταξη της ΝΔ, περιλαμβάνει ο οδηγός για το 10ο Εθνικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Απριλίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Εκεί θα ψηφιστεί το νέο Καταστατικό που στόχο έχει να θέσει τις βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα παράγει πολιτική και δυναμώνει τη φωνή των μελών του.

«Συμμετέχοντας στη διαβούλευση, αποφασίζεις εσύ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην δομή της Νέας Δημοκρατίας», είναι το μήνυμα – κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες και όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Γ. Κίτσιος, «για το λόγο αυτό παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών μέσα από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου ή και όσων ήταν εγγεγραμμένοι στο παρελθόν αλλά δεν επιβεβαίωσαν την εγγραφή τους συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων στο 10ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ΔΗΜ- ΤΟ/ΔΗΜΤΕ διεξάγονται στους χώρους των γραφείων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ή άλλους χώρους που ορίζει η Εφορευτική Επιτροπή. Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών θα δημοσιευθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.

Επίσης, από τη Δευτέρα 21/3/ 2016 (17.00) έως την Τετάρτη 23/3/2016 (20.00) προσδιορίστηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για αντιπροσώπους (συνέδρους) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο, για την εκλογή 10 υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης ανά Νομαρχιακή Οργάνωση, για Προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.

Την Τετάρτη 6/4/2016 (16.00 – 20.00) θα γίνουν οι εκλογές ανάδειξης υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης και την Κυριακή 17/4/ 2016 (8.00-14.00) οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση

Η Νομαρχιακή είναι η κορυφαία δομή σε επίπεδο Νομαρχιακής Ενότητας, αρμόδια να συντονίζει τη δράση της Νέας Δημοκρατίας εντός των γεωγραφικών ορίων της. Επικεφαλής της είναι ο Πρόεδρος, ο οποίος συνεπικουρείται από Διοικούσα Επιτροπή και εκλέγεται από ειδικό εκλεκτορικό σώμα.

Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας απαρτίζεται από 24 μέλη, τον Πρόεδρο, το Βουλευτή, τους 6 Προέδρους των ΔΗΜ- ΤΟ, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τους 4 Δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ (Πρεβεζάνος, Βασιλούδης, Νασίκας, Εσερίδης), την Αντιπεριφειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και δέκα υπεύθυνους θεματικών, οι οποίοι θα αναδειχθούν στις επικείμενες εκλογές.

Ο χάρτης των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων στη Μαγνησία

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση αποτελεί την πρωτοβάθμια οργανωτική βαθμίδα του κόμματος. Σ’ αυτήν ανήκουν τα μέλη της Ν.Δ. που έχουν μόνιμη κατοικία εντός των γεωγραφικών της ορίων της εκάστοτε τοπικής οργάνωσης, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ταυτίζονται με τα όρια των οικείων Δήμων.

Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας, όπου οι τοπικές οργανώσεις ταυτίζονται με τα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων.

Στη Μαγνησία λειτουργούν έξι ΔΗΜΤΟ και συγκεκριμένα:

  • Στο Δήμο Βόλου με 17μελή Διοίκηση εκ των οποίων 3 μέλη από τη Δημοτική Ενότητα Βόλου και από 2 μέλη εκλέγουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Ν. Ιωνία, Ν. Αγχίαλος, Αγριά, Ιωλκός, Πορταριά, Αισωνία, Αρτέμιδα)
  • Στο Δήμο Αλμυρού με 11 μέλη (4 Αλμυρός, 3 Πτελεός, 3 Σούρπη) και έναν Πρόεδρο
  • Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με 10 μέλη (5 Φερών και 4 Κάρλας) και έναν Πρόεδρο
  • Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου με δέκα μέλη (3 Μηλιές, 2 Σηπιάδα, 2 Αργαλαστή, 2 Αφέτες) και έναν Πρόεδρο
  • Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με δέκα μέλη (5 Ζαγορά, 4 Μούρεσι) και έναν Πρόεδρο
  • Στο Δήμο Σκιάθου, επίσης με δέκα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου.
  • Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συσταθούν δύο ακόμη ΔΗΜΤΟ, μια σε Σκόπελο και μια σε Αλόννησο.

Στην ανάδειξη των Προεδρείων των ΔΗΜΤΟ μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που είναι εγγεγραμμένα στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου