ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκλεισαν συμφωνίες στο Τελ – Αβίβ

εκλεισαν-συμφωνίες-στο-τελ-αβίβ-101935

Μεγάλη επιτυχία προβολής της Μαγνησίας στη διεθνή τουριστική έκθεση IMTM 2016

Με ελληνική βραδιά, αφιερωμένη στην αποστολή της Μαγνησίας, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον των Ισραηλινών διοργανωτών της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2016 στο Τέλ Αβίβ στο τουριστικό προϊόν του νομού που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους από το Ισραήλ.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η δυναμική παρουσία των τουριστικών παραγόντων του Πηλίου και των τριών όμορων δήμων (Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου) κέρδισε τις εντυπώσεις επαγγελματιών του τουρισμού της Ισραηλινής αγοράς αλλά και πολλών επισκεπτών.

«Ολοι μαζί με το δυνατό σύνθημα «VOLOS PELION is true», γιατί η τουριστική προώθηση είναι υπόθεση όλων μας και το αποδεικνύουμε με έργα και πράξεις» είναι το μήνυμα που στέλνουμε, τονίζει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Αποστ. Κοντογιώργος που τέθηκε επικεφαλής της αποστολής του ορεινού δήμου. «Είχε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στην έκθεση και τα αποτελέσματα θα φανούν και τη φετινή θερινή περίοδο. Το Πήλιο, ο Βόλος, η Μαγνησία γενικότερα είναι αγαπημένος και ασφαλής προορισμός για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι προχωρούν και σε αγορές εξοχικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας, άλλοι για ιδιοκατοίκηση στη διάρκεια των διακοπών τους άλλοι για ενοικίαση σε άλλους Ισραηλινούς. Η φετινή μας παρουσία στην έκθεση, σε συνεργασία με τους δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου αλλά και με την Ενωση Ξενοδόχων και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και αισιοδοξώ πως η περιοχή μας θα επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μαζί με τους επαγγελματίες που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς το αντικείμενο, ενισχύουμε την προσπάθεια προώθησης με έντυπο υλικό, τοπικά προϊόντα και ηλεκτρονικό υλικό στον εκθεσιακό χώρο και με παράλληλες δράσεις όπως συναντήσεις με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων των Ισραηλινών κ.α.

Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και αναφέρομαι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δρούμε σε απόλυτο συντονισμό με τους φορείς της περιοχής μας ώστε αν προκύψουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη Μαγνησία γενικότερα. Ετσι, θα συνεχίσουμε και στο άμεσο μέλλον με συμμετοχές και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις ενισχύοντας την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος μας και σε αναδυόμενες αγορές», κατέληξε ο κ. Απ. Κοντογιώργος. Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της έκθεσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς κ. Θαν. Μπαρούτας, ο οποίος ως ξενοδόχος, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τουριστικούς φορείς, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πηλίου ως προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου.

«Καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες ενώ εντύπωση προκάλεσαν σχόλια επισκεπτών που είχαν κάνει διακοπές στο Πήλιο και ήρθαν στην έκθεση για να ενημερωθούν για τις νέες προτάσεις μας. Ολοι ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους στην περιοχή μας και πραγματικά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Πηλίου, της Μαγνησίας, της Ελλάδας. Νομίζω πως οι προτάσεις μας ήταν ελκυστικές και εξ αυτού προέκυψαν συμφωνίες που μας γεμίζουν αισιοδοξία για τη συνέχιση της προσπάθειας προβολής και για την τουριστική κίνηση του 2016».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ενδιαφέρον για πτήσεις τσάρτερ προς Νέα Αγχίαλο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε ενιαίο περίπτερο με το δήμο Βόλου ενώ αισθητή ήταν η παρουσία εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών της Θεσσαλίας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους το Θεσσαλικό περίπτερο και στη φετινή διοργάνωση. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας του Ισραήλ διαγράφεται για φέτος, σαφή προτίμηση στην Ελλάδα έναντι άλλων προορισμών, με συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού προγράμματος των ελληνικών και ισραηλινών αερομεταφορέων αλλά και την δρομολόγηση επιπλέον μισθωμένων πτήσεων προς τη χώρα μας. Ετσι στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα των θεσσαλικών αεροδρομίων, καθώς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον δρομολόγησης πτήσεων charter προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου