ΤΟΠΙΚΑ

Παύθηκαν και οι 6 Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

παύθηκαν-και-οι-6-θεματικοί-αντιπεριφε-110677

Από τις 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού

Σε αντικατάσταση του συνόλου των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών προχώρησε με απόφασή του στις 25 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός προαναγγέλλοντας στην ουσία τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών την επόμενη, πιθανότατα, εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο στενό περιβάλλον του, ο Κων. Αγοραστός είχε επανειλημμένα τονίσει το τελευταίο διάστημα την ανάγκη για έναν ταχύτερο βηματισμό από τους συνεργάτες του στους οποίους είχε εκχωρήσει, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, διάφορα χαρτοφυλάκια και αρμοδιότητες.

Οταν στην αρχή της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής είχε ορίσει τους έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Αγοραστός είχε προσδιορίσει προφορικά τη θητεία τους σε ένα χρόνο, δίχως να δεσμεύεται για την μη παύση τους νωρίτερα ή για παράταση της ετήσιας θητείας.

Τελικά το 12μηνο έγινε 16μηνο και τελικά, στο τέλος του περασμένου μήνα και οι έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν πως έληξε η θητεία τους και οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί, επέστρεψαν και πάλι στον Περιφερειάρχη προκειμένου να επιλέξει ο ίδιος τη σύσταση των νέων χαρτοφυλακίων και την κατανομή τους σε έξι Περιφερειακούς Συμβούλους που θα ονοματιστούν από βδομάδα θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως θα διατηρηθεί ο αριθμός των έξι θεματικών και στην ανακοίνωσή τους ο Κων. Αγοραστός θα ζητήσει τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Μαγνησία είναι πιθανόν να αποκτήσει δύο θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες έναντι εντός που διέθετε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες που επιστρέφουν στην τάξη των Συμβούλων είναι:

Τσίγκας Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας (Τρικάλων),

Μπάρδας Κων. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τρικάλων),

Μαμάρα Μαρία Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού (Λάρισας),

Δεσπόπουλος Κων. Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης (Λάρισας),

Ψαχούλας Ορέστης Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης Εμπορίου (Καρδίτσας) και

Κοπάνας Αργύριος, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Μαγνησίας).

Τα σενάρια

Για την επιλογή των δύο (πιθανότατα) νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών από τη Μαγνησία, ο Κων. Αγοραστός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σειρά εκλογικής επιτυχίας των περιφερειακών συμβούλων καθώς στην πρώτη θητεία των θεματικών επέλεξε τον κ. Αργ. Κοπάνα που εξελέγη πρώτος με 7.632 σταυρούς κι αφού προηγουμένως είχε εγκαταλείψει το αδιέξοδο εγχείρημά του να ηγηθεί συνδυασμού για το δήμο Βόλου.

Στη δεύτερη θέση είχε εκλεγεί ο κ. Θαν. Λιούπης με 6.111 σταυρούς προτίμησης αν και ήταν πρώτη φορά υποψήφιος, τρίτος ο κ. Γ. Καλτσογιάννης με 5.484, τέταρτος ο κ. Β. Χατζόπουλος με 4.412 και ακολούθησαν οι κ.κ. Γ. Κίτσιος 4007, Γρ. Ιγγλέσης με 3.709 και Χαλέβας με 3.551, ενώ από τις Β. Σποράδες είχε εκλεγεί ο κ. Ν. Πλωμαρίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως για τη μία θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, παίζουν τα ονόματα των κ.κ. Καλτσογιάννη και Χατζόπουλου και για την άλλη θέση του κ. Θαν. Λιούπη, δίχως να αποκλείεται το τελικό δίδυμο να έχει τη σύνθεση Λιούπης – Καλτσογιάννης, ή Καλτσογιάννης – Χατζόπουλος ή τέλος Λιούπης – Χατζόπουλος.

Ενα δεύτερο σενάριο, θέλει την επιλογή του διδύμου ανοιχτή από τη λίστα των συμβούλων, πλην εκείνων που είχαν αυξημένα καθήκοντα το διάστημα που παρήλθε (Κοπάνας Αντιπεριφερειάρχης και Χαλέβας, εντεταλμένος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου