ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ υποψηφίων για το Ορφανοτροφείο Βόλου

ρεκόρ-υποψηφίων-για-το-ορφανοτροφείο-113777

Ενδιαφέρον 21 συμπολιτών για το 9μελές Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας

Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα για τη Διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, αποτυπώνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής καθώς για πρώτη φορά, οι υποψηφιότητες είναι πολλαπλάσιες των θέσεων Διοίκησης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Βόλου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και σύμφωνα με το ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, υποβλήθηκαν 21 υποψηφιότητες για το 9μελές Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Στο παρελθόν το ενδιαφέρον ανάμειξης με τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, το οποίο εποπτεύεται από το δήμο Βόλου, ήταν μικρό και οριακά συμπληρώνονταν ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων.

Οι επικείμενες όμως εκλογές, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο μήνα στη Γενική Συνέλευση των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας με την πολυάριθμη παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής Βόλου και το ενδιαφέρον Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να εγγραφούν ως μέλη, αποκτούν διαφορετικό ενδιαφέρον αν μάλιστα συνδυαστούν και με τα διοικητικά τεκταινόμενα, σε ένα άλλο ίδρυμα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως είναι το Γηροκομείο Βόλου. Ελλειμματικά και τα δύο Ιδρύματα, με περιουσιολόγιο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο συζητήσεων για την αξιοποίηση των ακινήτων τους ώστε να βρεθούν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και να ανταποκρίνονται ευχερέστερα στην αποστολή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το διπολικό κλίμα που καταγράφηκε στην ταραχώδη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου, αποτυπώνεται και στο ενιαίο – ενοποιημένο ψηφοδέλτιο, με συμπαγείς ομάδες των εννέα, να διεκδικούν τις ισάριθμες θέσεις της Διοίκησης.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το ενδιαφέρον για τις εκλογές, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητα «σκονισμένα» μέλη που επαναβεβαιώνουν τη σχέση τους με την Αδελφότητα, εξοφλώντας συνδρομές αρκετών ετών, ενώ αντίστοιχη εικόνα εκτιμάται πώς θα δημιουργηθεί και την Κυριακή καθώς επιτρέπεται στα μέλη η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων και την ημέρα των εκλογών, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, οι υποψήφιοι για το 9μελές Δ.Σ. είναι οι: Αγγελος Αγραφιώτης, Στυλιανός Αλεξίου, Μιχαήλ Βαΐου, Παναγιώτα Γεωργακλή, Ιωαν. Γιαννακός, Στέφανος Δαϊνάβας, Νικόλαος Ευδαίμων, Σοφία Ιωάννου, Κων. Κάβουρας, Γιώργος Καλέργης, Θωμάς Λούμας, Χρήστος Μαγκουρίτσας, Κων. Μπάρδας, Πανορέα Ντενέζου, Αποστ. Σταβέλας, Αννα Σταυρακάκη, Μαρία – Αντωνία Τσακανίκα, Κων. Τσακούμης, Λίλη Τσιάντου, Γιαν. Τσατσαρώνης, Σόνια – Φωτεινή Χαρανά.

Από τους ανωτέρω εκλέγονται εννέα σύμβουλοι και η εκλογική προτίμηση εκφράζεται με μέχρι 8 σταυρούς.

Για την εξελεγκτική επιτροπή, υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για τρεις θέσεις και συγκεκριμένα υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Ελένη Κοπάνου, Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου και Νικ. Τσακίρης.

Η ψηφοφορία θα γίνει στο νέο κτίριο του Ορφανοτροφείου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χείρωνος και Ορφανοτροφείου στο Βόλο, απέναντι από το 16ο και 30ο Δημοτικό σχολείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου