ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν δωρητές οργάνων από το Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας

τιμήθηκαν-δωρητές-οργάνων-από-το-σύλλ-123513

Συγκινητικές στιγμές στην απονομή αναμνηστικών πλακετών στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου στο Βόλο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη διαδικασία προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης σε νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ, εκφράζουν και οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας οι οποίοι το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν στο Βόλο την ετήσια συνεστίαση και κοπή πίτας, ενώ βράβευσαν τα στελέχη της ΜΕΘ Βόλου καθώς και συγγενείς ατόμων που με την προσφορά οργάνων, έδωσαν καλύτερη ποιότητα ζωής σε μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασ. Γιαννακός απένειμε τιμητικές πλακέτες στη μνήμη των δωρητών οργάνων και ακούστηκαν οι αντιφωνήσεις των τιμηθέντων οι οποίοι βεβαίωσαν πως θα βρίσκονται στο πλευρό των Νεφροπαθών.

Στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το θέμα με τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας, αναφέρει: «Το Υπουργείο Υγείας και οι παρατρεχάμενοι στην Ε.Π.Υ. έδειξαν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο και φανέρωσαν τι υγεία επιφυλάσσουν για τους Ελληνες χρόνιους πάσχοντες και ιδιαίτερα για τους νεφροπαθείς της χώρας.

Μέσα από υπόγειες και περίεργες διαδρομές, σε συνδιαλλαγή με κερδοσκόπους της υγείας και όχημα το νοσοκομείο των Χανίων, κόβουν από τους αιμοκαθαρόμενους της Ελλάδας το νήμα που τους συνδέει με την ζωή. Αφήνουν τα νοσοκομεία της χώρας χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης, αφού πρώτα συμφώνησαν να μας ξεπουλήσουν στο καρτέλ της τριτοκοσμικής φτήνιας που έχουν στήσει λίγες εταιρείες στη Ελλάδα.

Κανόνισαν λοιπόν να πουληθούν φίλτρα στο ΓΝ Χανίων σε τέτοια τιμή έτσι ώστε μόνο αυτοί του καρτέλ της φτήνιας να μπορούν να δώσουν προσφορές σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, αφού η τιμή από τα Χανιά ανέβηκε στο Παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα ποιοτικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη

Με την επιλογή του το Υπουργείο αφαίρεσε από τον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου το δικαίωμα και υποχρέωση του να επιλέγει την κατάλληλη θεραπεία για τον πάσχοντα και το μετέφερε στους ανθρώπους του καρτέλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη όπου μετά την συμφωνία που έκλεισε ο υπουργός όλα τα φίλτρα τα πήρε μια εταιρεία από το καρτέλ.

Αποτέλεσμα όλοι οι αιμοκαθαρόμενοι ανεξάρτητα με τις ανάγκες τους να χρησιμοποιούν το ίδιο φίλτρο.

Με αυτήν την επιλογή τους διάλεξαν στρατόπεδο. Αυτό της διάλυσης της δημόσιας υγείας και ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα με ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά. Τα ποιοτικά και νέας τεχνολογίας φίλτρα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να αυξήσουν το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής τους μόνο όσοι αιμοκαθαρόμενοι έχουν να πληρώσουν την διαφορά μεταξύ των φίλτρων του καρτέλ της φτήνιας με προέλευση από την Ασία και αυτών που χρησιμοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Που είναι οι υποσχέσεις του Υπουργού για ποιοτικά φίλτρα στην συμφερότερη τιμή; Από την ποιότητα στην υγεία που έταζε το Υπουργείο έφτασε να ψωνίζει από την σπηλιά του Αλή μπαμπά (κυριολεκτικά). Δεν ξέρουμε όμως που είναι οι 40 κλέφτες.

Ο Υπουργός σηκώνει με τις μαριονέτες του ένα ταξικό ΣΙΝΙκό τείχος. Εμείς δηλώνουμε ότι με τους αγώνες μας θα γκρεμίσουμε το ΣΙΝΙκό τείχος των διαδρομιστών και δεν θα αφήσουμε ούτε πέτρα από αυτό. Δεν θα ανεχτούμε ταξικούς φραγμούς στην υγεία. Διεκδικούμε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου