ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 23 επικουρικοί γιατροί ενισχύουν το Νοσοκομείο Βόλου

συνολικά-23-επικουρικοί-γιατροί-ενισχύ-124473

Χθες ανέλαβε κι άλλος επικουρικός στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική

Ενας ακόμη Επικουρικός γιατρός, ανέλαβε χθες υπηρεσία στο Νοσοκομείο Βόλου, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των Επικουρικών σε 23 γιατρούς.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Πρόκειται για γιατρό με ειδικότητα Ωτορινολαρυγγολογίας, η οποία υπέγραψε χθες σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου Χαρ. Μπαλή.

Συνολικά στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, εργάζονται πλέον τέσσερις γιατροί και καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό ανάγκες που έχουν προκληθεί από την υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν αναπληρώνονται με μόνιμους γιατρούς.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες και λήγει αυτοδίκαια μόλις ολοκληρωθεί ο ανωτέρω χρόνος, δηλ. από 1-02-2016 μέχρι και 31- 01-2017 ενώ η ιατρός προσλαμβάνεται σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και της καταβάλλονται κατά μήνα οι μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ με βαθμό Επιμελητή Β’.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τέταρτη Επικουρικό γιατρό που προσλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου, ο προϋπολογισμός του οποίου καλύπτει τη μισθοδοσία των επικουρικών και όχι το Υπουργείο.

Είχαν προηγηθεί οι προσλήψεις, επίσης με ετήσιες συμβάσεις, παιδιάτρου, αναισθησιολόγου και ακτινολόγου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επικουρικών ιατρών που υπηρετούν στο «Αχιλλοπούλειο» σε 23.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να καλυφθούν πιεστικές ανάγκες για την κάλυψη κενών σε διάφορες κλινικές και τμήματα που βρέθηκαν σε οριακό σημείο λειτουργίας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πριν την εκπνοή του 2015 ζήτησε από το υπουργείο την έγκριση για προσλήψεις επιπλέον δέκα Επικουρικών ιατρών από τους 19 ήδη υπηρετούντες και οι οποίοι συνεχίζουν την προσφορά υπηρεσίας με ετήσια παράταση των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα από την επιπλέον δεκάδα των Επικουρικών, απομένει να προσληφθούν ένας παιδίατρος, ένας παθολόγος – ογκολόγος, ένας ψυχίατρος, ένας οφθαλμίατρος, ένας γαστρεντολόγος κι ένας παιδοψυχίατρος.

Επισημαίνεται ότι και στη διαδικασία πρόσληψης επικουρικών ιατρών υπήρξαν καθυστερήσεις καθώς σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, καταγράφηκαν από τους ενδιαφερόμενους αρνήσεις διορισμού στο Νοσοκομείο Βόλου και η διαδικασία συνεχίστηκε με τους επόμενους της λίστας Επικουρικών του υπουργείου Υγείας που σχηματίστηκε με βάση τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων γιατρών.

Εκτός από τους επικουρικούς γιατρούς, το Νοσοκομείο Βόλου έχει ζητήσει την έγκριση προσλήψεων μόνιμων ιατρών και συμβασιούχων εκτός ιατρικής υπηρεσίας, δηλαδή νοσηλευτές, διοικητικούς, χειριστές – εμφανιστές, ηλεκτρολόγο, θερμαστή και γενικών καθηκόντων. Συνολικά ζητήθηκαν δέκα επιπλέον Επικουρικοί (από τους 19 ήδη υπηρετούντες), έξι μόνιμοι ιατροί (δύο παιδίατροι, ένας ΩΡΛ, δύο ψυχίατροι, ένας παιδοψυχίατρος), 14 άτομα νοσηλευτικό μόνιμο προσωπικό και παραϊατρικό προσωπικό και 16 επικουρικοί εργαζόμενοι σε διάφορες θέσεις. Για τους επικουρικούς γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση ορισμένου χρόνου Ι.Δ., υπάρχουν εγκεκριμένες και διαθέσιμες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Βόλου για το 2016 που ανέρχεται σε 14,5 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου