ΤΟΠΙΚΑ

Πήρε την κάλπη και την πήγε στο Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

πήρε-την-κάλπη-και-την-πήγε-στο-διοικητ-128648

Επικουρικός γιατρός διαφωνώντας με την εκλογική διαδικασία

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε στο Νοσοκομείου Βόλου η εκλογική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου του ιατρικού προσωπικού στη Διοίκηση του Ιδρύματος καθώς Επικουρικός γιατρός, διαμαρτυρόμενος για παρατυπία στη διαδικασία, πήρε την κάλπη και την πήγε στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου «για να αναλάβει πρωτοβουλία αποκατάστασης της διαδικασίας», όπως τονίστηκε από τον πρωταγωνιστή.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Συγκεκριμένα προχθές Πέμπτη είχαν προγραμματιστεί εκλογές μεταξύ των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για την ανάδειξη εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. του ιδρύματος καθώς μέλος του Δ.Σ., στη θέση του εκπροσώπου των γιατρών δεν μετέχει ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας αλλά γιατρός που εκλέγεται από διαφορετική διαδικασία. Οι υποψήφιοι για τη θέση του εκπροσώπου των γιατρών ήταν οι κ.κ. Π. Μαλινδρέτος (εξελέγη), Δημ. Λύτρας και Αναστασία Αναστασίου.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας η οποία γινόταν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, μετέβησαν να ψηφίσουν και τελικά ψήφισαν δύο Επικουρικοί γιατροί αν και δεν προβλέπεται καθώς ως συμβασιούχοι γιατροί, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απασχόλησης και παραμονής στο Νοσοκομείο (είχαν ετήσια απασχόληση η οποία παρατάθηκε για ένα ακόμη χρόνο).

Ο Επικουρικός γιατρός κ. Νικ. Σύρμος που εντόπισε τους συναδέλφους του επικουρικούς να ψηφίζουν, ζήτησε να ψηφίσει κι εκείνος και σύμφωνα με πληροφορίες, του ανακοινώθηκε πως οι επικουρικοί γιατροί δεν έχουν εκλογικό δικαίωμα ως συμβασιούχοι.

Σε ερώτηση γιατί επετράπη σε δύο Επικουρικούς να ψηφίσουν και όχι σε εκείνον, οι απαντήσεις ήταν αόριστες και του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο της ψηφοφορίας καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, ούτε και παραμονής.

Ακολούθησε ένταση με το γιατρό τελικά να παίρνει την κάλπη και να πηγαίνει στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου με την εφορευτική επιτροπή να του ζητάει να επιστρέψει την κάλπη και τελικά να τον ακολουθεί στο γραφείο του Διοικητή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από υπάλληλο της διοικητικής υπηρεσίας που κλήθηκε στο γραφείο του Διοικητή για να ενημερώσει για το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας, οι επικουρικοί δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και συνεπώς παρατύπως επετράπη στους δύο επικουρικούς να ψηφίσουν. Προκειμένου να αποφευχθεί η υποβολή ενστάσεων για την ακύρωση της διαδικασίας, αποφασίστηκε να αφαιρεθούν από την κάλπη στην τύχη δύο ψηφοδέλτια και να συνεχιστεί στο αμφιθέατρο η διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Τελικά, υπήρξε συμφωνία και αφαιρέθηκαν δύο κλειστοί φάκελοι που επιλέχθηκαν τυχαία με την ψηφοφορία να συνεχίζεται στο αμφιθέατρο, να ψηφίζουν οι εναπομείναντες μόνιμοι γιατροί και τελικά να εκλέγεται ο Επιμελητής νεφρολόγος κ. Π. Μαλινδρέτος. Ο κ. Σύρμος ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» πως αντέδρασε με τη μεταφορά της κάλπης στο γραφείο του Διοικητή προκειμένου να σταματήσει μια διαδικασία με παράτυπη συμμετοχή εκλογέων που θα αλλοίωνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και θα προκαλούσε προβλήματα μεταξύ και των υποψηφίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου