ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρή τριάδα υγειονομικών

ισχυρή-τριάδα-υγειονομικών-131627

Με κοινό αγωνιστικό πλαίσιο Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος

Λύσεις στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, αναζητούν με ενιαία στρατηγική οι υγειονομικοί φορείς της Μαγνησίας, οι οποίοι μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, προγραμματίζουν κοινή εκδήλωση – χοροεσπερίδα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο Ξενία Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Διατηρώντας την αυτονομία τους, Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος της Μαγνησίας, συμπορεύονται και συγκροτούν ένα ευρύ μέτωπο υγειονομικών, παραμερίζοντας διαφορές που διατηρούσαν αποστάσεις.

Οι παράλληλες διαδρομές των τριών φορέων πλέον ανταμώνουν σε συνελεύσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό οι θέσεις που καταθέτουν για το πλαίσιο κινητοποιήσεων, παρουσιάζουν πρωτόγνωρη αρμονία.

Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη για το ασφαλιστικό στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι των τριών υγειονομικών φορέων, επέδειξαν επίσης ομοτυπία στις διεκδικήσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις πρόεδροι Ευθ. Τσάμης (Ιατρικός Σύλλογος), Ντίνα Κλάρα (Οδοντιατρικός) και Κων. Ματσιόλης (Φαρμακευτικός), συναντήθηκαν μετά τη σύσκεψη και προχώρησαν σε εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, φέρνει πιο κοντά τους υγειονομικούς Συλλόγους που έχουν ήδη προχωρήσει σε κοινές συνεδριάσεις των Διοικήσεων, ενώ έχουν συμφωνήσει και σε κοινή εκδήλωση με μουσικό συγκρότημα μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία λειτουργίας του κάθε φορέα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συγκαλεί στις 7 μ.μ. σήμερα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, ενώ αύριο συγκαλείται, επίσης με αποκλειστικό θέμα το ασφαλιστικό, η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου που εξετάζει κλείσιμο των φαρμακείων στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου που έχουν προαναγγείλει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Στην πρόσκληση για την εκδήλωση κοπής πίτας για το έτος 2016, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Βόλου, αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε να συνδιοργανώσει από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Βόλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα Red Wine Band και θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Καλούμε όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να παρευρεθούν σε αυτήν την εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου μας μέχρι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 διότι οι προσκλήσεις είναι περιορισμένες.

Το ασφαλιστικό αναδεικνύεται σε ένα μείζον θέμα τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την ελληνική κοινωνία, αναφέρουν οι φαρμακοποιοί. Μετά την λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων – που έχουν και συνέχεια από τις πληροφορίες που έχουμε-έρχεται η οικονομική επιδρομή μέσω του ασφαλιστικού, για να μας πλήξει ανεπανόρθωτα.

Ο φαρμακευτικός κλάδος μέσω της εκπροσώπησης του ΠΦΣ , από την πρώτη στιγμή μετείχε σε όλες τις ενέργειες δημοσιοποίησης του θέματος μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Η κινητοποίηση και η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου πρέπει να είναι μεγάλη για να δείξουμε και σε αυτή την κυβέρνηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος έχει ακόμη δύναμη και μπορεί να αντισταθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου