ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τα έργα στον Περιφερειακό

ανησυχία-για-τα-έργα-στον-περιφερειακ-150883

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ζητάει ενημέρωση από το υπ. Υποδομών

Τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας αλλά και διερχομένων για την κατάσταση του Περιφερειακού δρόμου στα σημεία παρέμβασης της εργολαβίας «σκούπα», διατυπώνει με επιστολή της προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η παρέμβαση της κα Κολυνδρίνη δεν αφορά μόνο την ποιότητα εργασιών στο νέο ασφαλτοτάπητα που τοποθετήθηκε σε τμήμα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου από τον κόμβο Σαρακηνού μέχρι κόμβο Φυτόκου αλλά και το τμήμα του Περιφερειακού στον κόμβο Λαρίσης όπου σε βροχερές ημέρες, καταγράφονται πλημμυρικά φαινόμενα στο οδόστρωμα.

Ιδιαίτερα στο τμήμα της οδού Λαρίσης, προς και μετά του ανισόπεδου κόμβου, εξαιτίας αστοχιών στην παρακράτηση βρόχινων νερών, αυτά σε βροχοπτώσεις καταλήγουν στα χαμηλότερα επίπεδα, σχηματίζοντας μικρές λίμνες μεγάλου κινδύνου καθώς τα νερά παραμένουν στάσιμα, μειώνοντας την πρόσφυση ελαστικών διερχόμενων οχημάτων.

Οπως εξηγεί η αντιπεριφερειάρχης, πριν την κατασκευή του Περιφερειακού και τη δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου, δεν υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα στο οδόστρωμα της Λαρίσης, τα οποία είναι ιδιαίτερα έντονα στο ρεύμα εξόδου από το Βόλο, μετά τη γέφυρα Ξηριά και στην δεξιά έξοδο προς Περιφερειακό.

«Αυτά τα νερά, όπως και μετά την γέφυρα, λιμνάζουν στο οδόστρωμα και αυξάνουν τον κίνδυνο χρήσης της οδού καθώς άλλοι οδηγοί κάνουν ελιγμούς αποφυγής, άλλοι διασχίζουν τα σημεία με το νερό κ.λπ. Για εμάς δεν νοούνται νερά στο οδόστρωμα, πόσο μάλλον για έργο οδοποιίας όπως ο Περιφερειακός που κατασκευάστηκε χρονικά μετά την οδό Λαρίσης. Προβλήματα στην ποιότητα κατασκευής έχουμε και με τον νέο ασφαλτοτάπητα στο τμήμα του Περιφερειακού στο τμήμα Φυτόκου – Αγία Παρασκευή. Δεν νοείται, να υπάρχει ένα οδόστρωμα με προβλήματα, να γίνεται μελέτη και εργολαβία σκούπα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αντί να αίρονται τα προβλήματα, να προκαλούνται νέα με τον νέο ασφαλτοτάπητα. Αυτά επισημαίνω στο Υπουργείο που είναι φορέας του έργου και παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης της εργολαβίας», τονίζει η κα Κολυνδρίνη.

Στην επιστολή της προς το υπουργείο Υποδομών για την πορεία εργασιών ανακατασκευής του Περιφερειακού, αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις εργασίες ανακατασκευής του Περιφερειακού Βόλου και συγκεκριμένα στο τμήμα Φυτόκου – Αγία Παρασκευή, όπου παρατηρήθηκε κακοτεχνία του οδοστρώματος, μετά τις πρόσφατες εργασίες που έγιναν από την ανάδοχο εταιρεία, όπως και εσείς θα γνωρίζετε.

Το συγκεκριμένο τμήμα της Περιφερειακής Οδού, έχει δημιουργήσει πλειάδα προβλημάτων στην τοπική κοινωνία και σε διερχόμενους οδηγούς και πλέον έχει καταστεί άκρως επικίνδυνο.

Επιπροσθέτως, η μη ολοκλήρωση των εργασιών και στα λοιπά τμήματα της εν λόγω οδού λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών με τις έντονες βροχοπτώσεις, δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που όχι μόνο δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά:

  • Με την πρόθεσή σας σε σχέση με το εν λόγω πρόσφατα ανακατασκευασμένο τμήμα που παρουσιάζει προβλήματα
  • Το χρονοδιάγραμμα των λοιπών εργασιών που καθίστανται επιτακτικές για την ασφάλεια του δρόμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου