ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει το πρόστιμο 500 € ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

παραμένει-το-πρόστιμο-500-e-για-ακριβο-σχο-152114

Δεν έπεισε ότι πωλούσε ακριβότερα τα κουλούρια επειδή ήταν βαρύτερα

Στην απόρριψη προσφυγής εκμεταλλευτή κυλικείου σε Λύκειο του Βόλου, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας στην οποία υποβλήθηκε η προσφυγή κατά απόφασης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων (5579/29-10-2015) για την επιβολή προστίμου 500 ευρώ λόγω διάθεσης κουλουριού σε τιμή ακριβότερη από την προβλεπόμενη.

Σύμφωνα με την απορριπτική απόφαση «κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στο κυλικείο του προσφεύγοντας, διαπιστώθηκε υπέρβαση της καθορισμένης ανώτατης τιμής διάθεσης του είδους «Απλό αρτοσκεύασμα (συσκευασμένο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον», το οποίο αντί για την καθορισμένη τιμή των 0,40€, πωλούνταν προς 0,60€ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που ήταν αναρτημένος στο χώρο του κυλικείου».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία «ειδικά για τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών),τα είδη που αναφέρονται στον πίνακα 3 διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως ακολούθως: γ)Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία τουλάχιστον 40 γραμμαρίων 0,40€».

Με απόφαση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιβλήθηκε στον εκμεταλλευτή του σχολικού κυλικείου πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ για υπέρβαση της ανώτατης καθορισμένης τιμής πώλησης του είδους «Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον».

Ο προσφεύγων ισχυρίστηκε ότι «τα κουλούρια που είχα προς διάθεση δεν ήταν των 40 γραμμαρίων αλλά το μεγάλο με τιμή αγοράς του καθενός 0,31€ (χωρίς Φ.Π.Α.), ήτοι τιμή αγοράς με το Φ.Π.Α. είναι 0,3503€, όπως προκύπτει και από τα τιμολόγια αγοράς της ημέρας του ελέγχου που επισυνάπτω. Δηλαδή το αρτοσκεύασμα που πωλούσα ήταν το μεγάλο κουλούρι και όχι το μικρό των 40 γραμμαρίων για να πωληθεί 0,40€».

Ο παραπάνω λόγος είναι απορριπτέος διότι δεν προκύπτει από το αριθμ. 003433/19-10-2015 Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο Πώλησης, το βάρος (γραμμάρια) του προς διάθεση προϊόντος και κατά συνέπεια προκύπτει ότι στοιχειοθετείται η τέλεση της εν λόγω παράβασης από τον προσφεύγοντα και νομίμως του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου