ΤΟΠΙΚΑ

Δυνατές μάχες σε όλη τη Μαγνησία

δυνατές-μάχες-σε-όλη-τη-μαγνησία-155106

Πρώτος στο νομό ο Ευ. Μεϊμαράκης, αλλά με αυξομειώσεις από τα ποσοστά του α’ γύρου

Με μεγάλες μάχες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας, ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή η επαναληπτική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου, με τους εκλογείς να υπερψηφίζουν και πάλι τον Ευαγ. Μεϊμαράκη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Με την αποχή να φτάνει το 15,2% στη Μαγνησία, από 6.385 ψηφίσαντες στις 20 Δεκεμβρίου προχθές μειώθηκαν στις 5.410 (-975), ψηφοφόρους των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη που είχαν μείνει εκτός τελικού.

Ο Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε αποκτήσει από τον πρώτο γύρο ισχυρό προβάδισμα με 45%, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρέμενε πρώτος στη Μαγνησία καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης για να τον υποσκελίσει, έπρεπε να πετύχει την καθολική στήριξη των ψηφοφόρων Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, κάτι που δεν έγινε, κυρίως από την πλευρά Τζιτζικώστα με πληροφορίες να αναφέρουν τριχοτόμηση των εκλογέων του, δηλαδή άλλοι στήριξαν Μεϊμαράκη (εμφανέστατο παράδειγμα στη Ν. Αγχίαλο απ’ όπου κατάγεται η πεθερά Τζιτζικώστα).

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής με 2.849 ψηφοδέλτια την πρώτη Κυριακή, προχθές έφτασε στα 2.969 δηλαδή 120 περισσότερα από τον πρώτο γύρο (αύξηση 4,2%).

Ο αντίπαλός του Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με 1.579 ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο κι έφτασε προχθές στα 2.401, δηλαδή 822 περισσότερα (αύξηση 52%). Οι ψηφοφόροι των δύο αποκλεισμένων (Τζιτζικώστας 1357 και Γεωργιάδης 542) ήταν συνολικά 1.899. Αν εκτιμηθεί ότι η αποχή (- 975) προέρχεται από τους συγκεκριμένους που δεν είχαν μεγάλο κίνητρο συμμετοχής καθώς ο εκλεκτός τους είχε μείνει εκτός τελικού, τότε απομένουν άλλοι 930 εκ των οποίων 800 περίπου κινήθηκαν προς Μητσοτάκη και οι υπόλοιποι προς Μεϊμαράκη. Τα πιο δυνατά τοπικά ντέρμπι καταγράφηκαν στο Δήμο Φερών με 180 υπέρ Μεϊμαράκη και 179 υπέρ Μητσοτάκη και στην Αρτέμιδα 63-63.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αυξομειώσεις από τις αποδόσεις του πρώτου γύρου με υποχωρήσεις σε τρία από τα πέντε εκλογικά τμήματα του Βόλου, σε Μούρεσι, Σκόπελο, Μηλιές κ.α., ενώ αύξηση κατέγραψε σε Ν. Αγχίαλο (+56), Ανάβρα +19, Ζαγορά +26 κ.α.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί πως σε Βόλο και Ν. Ιωνία, καταγράφηκαν οι 523 από τις 975 αποχές καθώς στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 3.186 και προχθές 2.663 εκλογείς.

Δήλωση Σ. Κοκκίνη για την εκλογή Κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Σάκης Κοκκίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη εκλογική διαδικασία και βγήκε πιο ενισχυμένη από ποτέ. Η εντολή των ψηφοφόρων είναι ξεκάθαρη. Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανανέωση και στη διεύρυνση, προκειμένου η Ν.Δ. να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και αυτό θα επιτευχθεί αν πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί.

Με συνέπεια, με αλήθεια, με αποτελεσματικότητα, με εργατικότητα και αξιοκρατία θα πορευτούμε χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Ο λαϊκισμός, που τόσο κόστισε στη χώρα μας και στους Ελληνες, μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τον κ. Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Ελληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα. Συγχαρητήρια στο νέο μας πρόεδρο και αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη στους δικούς του ώμους. Με τη βοήθεια όλων μας θα τα καταφέρει».

Πώς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στη Μαγνησία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου