ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμασία για τον…τελικό

ετοιμασία-για-τοντελικό-164085

Η ΝΕΦΕ Μαγνησίας στέλνει από σήμερα εκλογικό υλικό στις Εφορευτικές Επιτροπές

Στην αποστολή εκλογικού υλικού στις 24 Εφορευτικές Επιτροπές του νομού που θα λειτουργήσουν την προσεχή Κυριακή, όπως και στον πρώτο γύρο στις 20 Δεκεμβρίου, προχωράει από σήμερα η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Μαγνησίας, η οποία καλεί τους ψηφοφόρους του α’ γύρου να συμμετέχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Τις προσεχείς ημέρες, οι Εφορευτικές Επιτροπές, οι ίδιες με εκείνες του πρώτο γύρου αλλά χωρίς εκπροσώπους των υποψηφίων που έμειναν εκτός τελικού, θα έχουν όλο το υλικό και θα είναι έτοιμες την Κυριακή για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της ΝΔ», τονίζει ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Μαγνησίας κ. Γ. Κίτσιος. Επισημαίνει ακόμη πως η διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα όπου ψήφισε κάθε εκλογέας την πρώτη Κυριακή, από τις 7 π.μ. μέχρι 7 μ.μ. και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα στη Μαγνησία, το Μητρώο ψηφισάντων απαρτίζεται από 6.385 άτομα, τα οποία αναφέρονται αλφαβητικά στον κατάλογο κάθε εκλογικού τμήματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο) και η διαδικασία αναμένεται να είναι ταχύτερη καθώς δεν θα γίνεται καταχώρηση στο Μητρώο το οποίο ολοκληρώθηκε την πρώτη Κυριακή.

Επίσης, στον κάθε εκλογέα θα δίνονται τρία ψηφοδέλτια, δηλαδή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη και λευκό, οπότε η διαδικασία εκλογής αλλά και η καταμέτρηση θα είναι ταχύτερες από τις αντίστοιχες του πρώτου γύρου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου ψήφισαν στη Μαγνησία 6.385 άτομα και βρέθηκαν 6.326 έγκυρα εκ των οποίων έλαβαν: Μεϊμαράκης 2.849, Μητσοτάκης 1.579, Τζιτζικώστας 1.357 και Γεωργιάδης 542. Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έφτασε το 45% καθώς κυριάρχησε στα 21 από τα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Στην Ανάβρα βρέθηκε τρίτος πίσω από Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη, στη Ζαγορά δεύτερος πίσω από τον 38χρονο Περιφερειάρχη και στην Αλόννησο δεύτερος πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης κυριάρχησε και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανθρώπων του πρώην προέδρου στη Μαγνησία.

Ωστόσο, στην αναμέτρηση της Κυριακής, μεγάλο ζητούμενο, παραμένει η εκλογική συμπεριφορά των 1.900 περίπου εκλογέων οι οποίοι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν στη Μαγνησία Τζιτζικώστα ή Γεωργιάδη.

Ο Αδ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη και είναι ερωτηματικό τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι του.

Κρίσιμο είναι το στοιχείο ποιος θα πείσει τους νεοδημοκράτες ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε μια περίοδο που είναι ρευστή και μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον εκλογικοί κατάλογοι είναι ένα σημαντικό κλειδί της μάχης. Υπάρχει εκλογικό σώμα και τα μέλη της Ν.Δ. είναι γνωστά και όχι περαστικοί. Αυτό βοηθάει την προσέγγιση «πόρτα-πόρτα» και όπως λένε, όποιος ξέρει να κάνει εκλογές κερδίζει…

Στη Μαγνησία, θα λειτουργήσουν την Κυριακή τα εξής εκλογικά τμήματα:

  • Δήμος Βόλου: Εργατικό Κέντρο Βόλου (5 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας (2 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Αγριάς, πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας, πρώην Δημαρχείο Πορταριάς.
  • Δήμος Αλμυρού: Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, πρώην Δημαρχείο Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας
  • Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Δημαρχείο Ζαγοράς και πρώην Δημαρχείο Μουρεσίου
  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: ΚΕΓΕ Αργαλαστής και πρώην Κοινοτική Γραφείο Ανω Γατζέας
  • Δήμος Ρήγα Φερραίου: Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, ΚΕΠ Στεφανοβικείου
  • Δήμος Αλοννήσου Δημαρχείο
  • Δήμος Σκοπέλου αίθουσα ΞΕΝΙΑ,
  • Δήμος Σκιάθου ΚΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου