ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμη για τις επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ στη Μαγνησία

ετοιμη-για-τις-επαναληπτικές-εκλογές-177227

Ταχύτερη και απλούστερη θα είναι η διαδικασία της τελικής ψηφοφορίας

Σε απόλυτη ετοιμότητα για την επαναληπτική ψηφοφορία της 10ης Ιανουαρίου είναι η οργάνωση της Ν.Δ. στη Μαγνησία, όπως τονίστηκε και στην απολογιστική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε η εκλογική διαδικασία στα 24 εκλογικά τμήματα του νομού και σε γενικές γραμμές διατυπώθηκε η ικανοποίηση για το αδιάβλητο της διαδικασίας και την υπευθυνότητα με την οποία εργάστηκαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Επισημάνθηκε πως η επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, θα είναι μια πολύ ευκολότερη διαδικασία για τον εκλογικό μηχανισμό που εξυπηρέτησε 6.385 ψηφοφόρους της Μαγνησίας.

«Αυτοί οι εκλογικοί κατάλογοι που δημιουργήθηκαν την περασμένη Κυριακή, θα χρησιμοποιηθούν και στην επαναληπτική αναμέτρηση δίχως καμία προσθαφαίρεση. Οι κατάλογοι οριστικοποιήθηκαν την Κυριακή και θα αποτελούν το Μητρώο της οργάνωσης.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (ΝΕΦΕ) κ. Γ. Κίτσιος, δεν θα απαιτηθούν ούτε εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, ούτε ταυτοποίηση και δήλωση καθώς όλα αυτά τα έγγραφα και οι διαδικασίες, αφορούσαν την πρώτη Κυριακή.

Επίσης στην επαναληπτική ψηφοφορία, δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις με την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ και την έκδοση αποδεικτικού κουπονιού καθώς η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής είναι δωρεάν. Οσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και συγκεκριμένα 6.385 άτομα στη Μαγνησία, πληρώνοντας από 3 ευρώ ο καθένας, αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου και κανένας άλλος».

Ο κ. Κίτσιος επισημαίνει ακόμη ότι «καθώς θα υπάρχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια των φιναλίστ, δηλαδή των κ.κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη και τα απαραίτητα λευκά, η εξυπηρέτηση των εκλογέων θα είναι ταχύτερη, ενώ αντίστοιχοι ρυθμοί θα υπάρξουν και στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Είμαστε έτοιμοι για την επαναληπτική ψηφοφορία από σήμερα (σ.σ. χθες). Υπάρχει επάρκεια ψηφοδελτίων και εξοπλισμού ενώ και οι εφορευτικές επιτροπές θα έχουν ευκολότερο έργο».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕΦΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. (Πρόεδρος Γιώργος Κίτσιος και μέλη οι κ.κ. Κώστας Αλεξογιάννης, Πάνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος και Γιώργος Χρηστάκης) «εκφράζει τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της παράταξής μας στην Μαγνησία, που συμμετείχαν, αυθόρμητα, μαζικά, με υπομονή και επιμονή στις ευρείες δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Περιμένουμε και καλωσορίζουμε την ίδια μαζική συμμετοχή σας στις επαναληπτικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2016, που θα γίνουν στα ίδια Εκλογικά Τμήματα και στους ίδιους χώρους.

Επισημαίνουμε ότι η μεγαλειώδης συμμετοχή των μελών της παράταξής μας στην διαδικασία της 20.12.2015, συνιστά ισχυρό μήνυμα πολιτικής αποδοκιμασίας και απαξίωσης της καταστρεπτικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η παράταξή μας είναι ενωμένη, μεγάλη και δυνατή. Με την στήριξή σας σύντομα θα ξαναγίνει κυρίαρχη. Σας ευχαριστούμε θερμά και από την καρδιά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου