ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης στον τελικό

μεϊμαράκης-μητσοτάκης-στον-τελικό-179085

Οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ μιλούν για τον εκλογικό αγώνα της πρώτης Κυριακής

Ξεκάθαρο μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης ημέρας, έστειλαν με μαζικό τρόπο 6.385 μέλη της παράταξης που προσέτρεξαν στα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας για να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της επιλογής τους.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Με 45 στους εκατό ψηφοφόρους να επιλέγουν Βαγγ. Μεϊμαράκη κι άλλους 25 να στέλνουν στο δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ισχυρή πλειοψηφία της εκλογικής βάσης στη Μαγνησία, προσδιόρισε και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της παράταξης αφήνοντας εκτός ηγεσίας τους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα (21,4%) και Αδ. Γεωργιάδη (8,5%).

Η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στην προχθεσινή διαδικασία ανάδειξης Προέδρου, ήταν ικανοποιητική για ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. που θεωρούσαν αξιοπρεπές ένα ποσοστό ψηφισάντων κοντά στο 50% των προεδρικών εκλογών του 2009 όταν στη Μαγνησία ψήφισαν 14.200 μέλη.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έφτασε το 45% καθώς κυριάρχησε στα 21 από τα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Στην Ανάβρα βρέθηκε τρίτος πίσω από Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη, στη Ζαγορά δεύτερος πίσω από τον 38χρονο Περιφερειάρχη και στην Αλόννησο δεύτερος πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης κυριάρχησε και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανθρώπων του πρώην προέδρου στη Μαγνησία.

«Ηταν πράγματι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην επικράτεια και φυσικά υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Το 45% της Μαγνησίας ήταν πέραν των προσδοκιών μας. Για να σας πω την προσωπική μου εκτίμηση, υπολόγιζα πως θα ήμασταν πρώτοι με ποσοστό 40%- 43%. Τελικά ο πήχης ανέβηκε ψηλά, δημιουργώντας μια ισχυρή δυναμική για τον δεύτερο γύρο», σχολιάζει ο κ. Κώστας Αλεξογιάννης, εκπρόσωπος του Ευαγ. Μεϊμαράκη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Μαγνησίας της Ν.Δ.

«Η ανατροπή αυτού του ποσοστού δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Ισως ένα τμήμα ψηφοφόρων να επηρεαστεί και να τοποθετηθεί διαφορετικά στην επαναληπτική αναμέτρηση αλλά δεν νομίζω πως αυτό το ισχυρό προβάδισμα του Ευαγ. Μεϊμαράκη, με 45% και κάτι έναντι 24,9% του Κυριάκου, μπορεί να ανατραπεί.

Εκτιμούσα πως ο Κυριάκος θα έβγαινε δεύτερος στη Μαγνησία αλλά δεν είχα φανταστεί τόσο μεγάλη διαφορά από τον Μεϊμαράκη. Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ανατροπή σκηνικού και ο Μεϊμαράκης δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει την εκλογή.

Απλά η διαφορά θα είναι μικρότερη από το 20% που καταγράφηκε την Κυριακή κι αυτό το κλείσιμο της ψαλίδας, θα λειτουργήσει περισσότερο ενωτικά από μια μεγάλη διαφορά κι αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν όλοι οι ψηφοφόροι. Ενότητα για μια ισχυρή παράταξη», κατέληξε ο κ. Αλεξογιάννης.

Δεύτερος ο Κυριάκος με διαφορά 222

Στην πολύ καλή οργάνωση των συνεργατών και φίλων του, κυρίως στην ουσιώδη εργασία που προσέφεραν πολιτικά πρόσωπα του νομού με μεγάλα σύνολα υποστηρικτών και στο Βόλο και στην περιφέρεια του νομού, απέδωσαν ιστορικά στελέχη της τοπικής ΝΔ την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει στο δεύτερο γύρο και να διατηρήσει ζωντανό το στοίχημα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

«Η πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή των Νεοδημοκρατών αλλά και των νέων φίλων του κόμματος στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, μας δίνουν δύναμη για την επόμενη μέρα στην Νέα Δημοκρατία, αλλά και την υποχρέωση να αγωνιστούμε για να κάνουμε ως κόμμα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, πραγματικότητα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή κ. Παν. Γιαννακόπουλος.

«Είναι όμως, αυτή η συμμετοχή, συμπληρώνει, και το πιο ηχηρό μήνυμα προς την επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα, που οδηγεί καθημερινά τους Έλληνες στην ταπείνωση και την εξαθλίωση. Το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να οδηγήσει την χώρα μακριά από τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση την έχει φέρει.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, δίνει δύναμη και ώθηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να διεκδικήσει την εκλογή του ως πρόεδρος στις επαναληπτικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, για να φέρουμε ως κόμμα τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η φιλελεύθερη παράταξη αλλά και η Ελλάδα γενικότερα. Οφείλω, τέλος, να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο στους υπόλοιπους υποψηφίους, όσο και στους εκπροσώπους τους, για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου