ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

το-πρώτο-χιόνι-στο-χιονοδρομικό-κέντρ-193670

Ασθενής χιονόπτωση στις ψηλές κορυφές του Πηλίου

Με μικρές χιονονιφάδες που αχνοκάλυψαν τις υψηλές κορυφές του Πηλίου, εκδηλώθηκε από προχθές το βράδυ και συνεχίστηκε μέχρι χθες το πρωί, η πρώτη χιονόπτωση στη Μαγνησία για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 0 και -2 βαθμών Κελσίου προχθές το βράδυ, η χιονόπτωση σήμανε την έναρξη του λευκού χειμώνα στο Πήλιο, το οποίο την περασμένη χειμερινή περίοδο, δέχτηκε πέντε φορές την επίσκεψη του χιονιά.

Η χιονόπτωση ήταν ασθενής και αραιή το βράδυ όπως και χθες το πρωί, όταν και σταμάτησε αφήνοντας πίσω της, στο Χιονοδρομικό και στην κορυφή Πουριανός Σταυρός (εκεί όπου είναι εγκατεστημένη η 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης της Πολεμικής Αεροπορίας), ένα λευκό στρώμα ενός – δύο εκατοστών.

Η πρώτη χιονόπτωση, βρήκε όλον τον μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε ετοιμότητα, στο μεγάλο σταθμό έξω από τα Χάνια, δίχως να χρειαστεί παρέμβαση καθώς το χιόνι δεν πάγωσε στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία έγινε κανονικά, χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε πως υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση για τη χιονόπτωση και τα χαρακτηριστικά της.

«Ολος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός, βρίσκεται σε απόλυτη λειτουργικότητα αλλά δεν απαιτήθηκε κάποια ενέργεια», ανέφερε.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου