ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάσεις για διοικητές Νοσοκομείων σε Βόλο και Λάρισα

εξετάσεις-για-διοικητές-νοσοκομείων-203298

Περνούν από συνεντεύξεις στην Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας

Τετ-α-τετ με τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας θα βρεθούν από βδομάδα οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, ενώ η αρχή για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έγινε πριν λίγα 24ωρα με διοικητικά στελέχη νοσηλευτικών ιδρυμάτων της υγειονομικής περιφέρειας από την Στ. Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η αξιολόγηση των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ γίνεται με εντατικούς ρυθμούς από τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, υπό το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πέτρο Γιαννουλάτο, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τις γιορτές οι διαδικασίες αξιολόγησης, να ακολουθήσει η προκήρυξη των κενών θέσεων και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να γίνουν οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών.

Στα χέρια της Επιτροπής, την οποία απαρτίζουν οι Πέτρος Γιαννουλάτος Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, Παν. Σκανδαλάκης, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Δημ. Νιάκας, καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Γεώργιος Καπερώνης, σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Νικ. Μπερετάνος, οικονομολόγος – σύμβουλος Διοίκησης, βρίσκονται ήδη οι εκθέσεις αξιολόγησης που έχουν αποστείλει για τους κρινόμενους οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Σε σύνολο 130 θέσεων πανελλαδικά, θα κριθούν στελέχη σε 100 θέσεις περίπου, καθώς στις υπόλοιπες 30 θέσεις, έχουν προκύψει παραιτήσεις χωρίς αντικαταστάσεις ή αναπληρώσεις.

Από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, η αξιολόγηση άρχισε με συνεντεύξεις του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Θήβας, πολιτευτή της Ν.Δ. στη Μαγνησία Σπύρο Δεσύλλα και του διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κων. Ρουσόπουλο, διευθυντή παλαιότερα ξενοδοχείου στη Χαλκίδα και πρώην αντιδημάρχου του δήμου Χαλκιδέων.

Την Τρίτη, έχουν προσκληθεί να παρουσιαστούν στην Επιτροπή, ο εκτελών χρέη διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, αναπληρωτής διοικητής Χαραλ. Μπαλής και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς και του διασυνδεδεμένου Γενικού Λάρισας Κων. Καραμπάτσας.Αξίζει να σημειωθεί πως για τις θέσεις των διοικητών έχουν εκφράσει τις απόψεις τους, εκτός από φορείς της κάθε περιοχής, βουλευτές και κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας μάλιστα άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι, λίγες ημέρες πριν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, είχε σημειώσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι αξιολογήσεις των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ βρίσκονται στα χέρια του υπουργείου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συντριπτική πλειονότητα θα αποπεμφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρινόμενοι διοικητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τις αποδόσεις τους σε σχέση με τις δαπάνες, τις προμήθειες που έχουν πραγματοποιήσει στα Νοσοκομεία τους, τις παρεμβάσεις για εξοικονόμηση πόρων και συνολικά το μέχρι σήμερα έργο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου