ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πρόστιμο 2.000 ευρώ για πέλλετ

νέο-πρόστιμο-2-000-ευρώ-για-πέλλετ-204578

Τρίτο περιστατικό από εταιρεία που διαθέτει καύσιμα με ελλειπή στοιχεία στη συσκευασία

Μια ακόμη περίπτωση διάθεσης συσκευασμένου pellet δίχως τις εκ του νόμου υποχρεωτικές ενδείξεις στη συσκευασία του, επέβαλε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα με δομικά υλικά, μάρμαρα και είδη υγιεινής στο Βόλο, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση διέθετε σε αυτοτελή κλειστή πλαστική συσκευασία δέκα πέντε κιλών pellet, προϊόν το οποίο σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι προϊόν μη κανονικό.«Πρόκειται για το τέταρτο σχετικό πρόστιμο που επιβάλλεται», τονίζει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Νικ. Πουρνάρας, επισημαίνοντας ότι αφενός ακολουθεί κι άλλη περίπτωση στο Βόλο με μη κανονικό πέλλετ αφετέρου γίνεται σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες διερεύνηση για τους λόγους που οδηγούν τις εταιρίες σε συγκεκριμένες παραλείψεις στοιχείων στις συσκευασίες.Ο ίδιος επισημαίνει ότι «από τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Αυτοτελούς Γραφείου Χημικής Υπηρεσίας Κοζάνης της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας όπου στέλνονται τα δείγματα από τη Μαγνησία, δεν προκύπτουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την καύση του συγκεκριμένου υλικού.

Επί της συσκευασίας των συγκεκριμένων σάκων αλλά και άλλων συσκευασιών που έχουν εντοπιστεί κατά τη διενέργεια ελέγχων, δεν αναγράφονται η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση, η πηγή, τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης καθώς και ο τόπος παραγωγής του προϊόντος. κείμενη νομοθεσία είναι σαφής, προσδιορίζει τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται στις συσκευασίες προφανώς για να ενημερώνονται και οι αγοραστές για τα στοιχεία του προϊόντος που αγοράζουν, να μπορούν να προβούν σε συγκρίσεις κ.α.».Για τις παραπάνω παραλείψεις, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε για μη αναγραφή των επιπλέον υποχρεωτικών στοιχείων (προέλευση και πηγή) στο παραστατικό στοιχείο (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο Πώλησης), με το οποίο πωλήθηκε το δειγματισθέν προϊόν πέλλετ.

Απορρίφθηκε ένσταση εταιρείας πετρελαιοειδών

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας απορρίφθηκε ένσταση εταιρίας πετρελαιοειδών για πρόστιμο 700 ευρώ που τις επιβλήθηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μαγνησίας για παραλείψεις και λανθασμένα στοιχεία κυκλοφορίας μεταφορικού μέσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου