ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη ζήτηση για φορητά POS σε Βόλο και Μαγνησία

μεγάλη-ζήτηση-για-φορητά-pos-σε-βόλο-και-μ-206085

Τα τερματικά αποδοχής καρτών κερδίζουν όλο και περισσότερους επιχειρηματίες

Τις νέες εξυπηρετικές – σύνθετες υπηρεσίες του πλαστικού χρήματος, διαθέτουν πλέον όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στο Βόλο και τη Μαγνησία ευρύτερα που αποκτούν ασφαλή και ολοκληρωμένη λύση με τερματικά αποδοχής καρτών.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εκτίναξε την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, με αποτέλεσμα η δυναμική που αναπτύσσεται να θεωρείται πλέον ιδιαίτερα σημαντική. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και σήμερα σε εθνικό επίπεδο οι πληρωμές με κάρτες αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% των συνολικών πληρωμών στη χώρα, συνιστώντας μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

«Ηταν αναμενόμενο», τονίζει ο κ. Δημ. Μεγαγιάννης, Διευθυντής Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Βόλο, «να προκύψουν αυτές οι αλλαγές σε συναλλαγές, καθώς τα capital controls, εισήγαγαν νέα δεδομένα, υπηρεσίες και μια αλλαγή σε συνήθειες δεκαετιών.

Πολίτες που δεν είχαν πλησιάσει ποτέ ΑΤΜ, έγιναν κάτοχοι χρεωστικών καρτών προκειμένου να αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχονται, άλλοι χρησιμοποιούν πλέον την ηλεκτρονική τραπεζική, ενώ όλο και περισσότεροι επαγγελματίες ζητούν να προμηθευτούν τερματικά αποδοχής καρτών, τα γνωστά POS, τα οποία επίσης παρέχουν πληθώρα υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις:

  • Ο αριθμός των κατόχων χρεωστικών καρτών θα αυξηθεί έως τα τέλη του 2015 στα 11,4 εκατομμύρια και των πιστωτικών στα 3 εκατομμύρια.
  • Ο τζίρος των χρεωστικών καρτών θα αυξηθεί στα 2,8 δισ. ευρώ και των πιστωτικών στα 4,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό τζίρο μέσω πλαστικού χρήματος στα 7,3 δισ. ευρώ.
  • Ο αριθμός των εγκατεστημένων τερματικών POS, θα αυξηθεί στις 200.000.

Μάλιστα, η μείωση των διατραπεζικών προμηθειών θα εξαλείψει και τα κίνητρα για τη χρήση διαφορετικού τερματικού από κάθε τράπεζα. Η διαδικασία αυτή θα απλοποιήσει ουσιαστικά και τη χρήση του τερματικού για τον έμπορο, ο οποίος θα μπορεί μέσα από ένα μηχάνημα να διεκπεραιώνει όλες τις συναλλαγές ανεξάρτητα από ποιος είναι ο εκδότης της κάρτας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εφικτός και ο στόχος για τη γενικευμένη χρήση πλαστικού χρήματος στις καθημερινές συναλλαγές.

Τελικός στόχος είναι η μείωση των προμηθειών που πληρώνουν οι έμποροι, που αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο στην αλυσίδα της συναλλαγής και η μετακύλιση του οφέλους στους τελικούς καταναλωτές. Ετσι, η μείωση των διατραπεζικών προμηθειών θα συμπαρασύρει προς τα κάτω το κόστος αποδοχής των καρτών στα τερματικά συστήματα (POS), που αποτελεί πάγιο αίτημα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, προκειμένου να διευρύνουν την αποδοχή των πιστωτικών και των χρεωστικών καρτών.

Σήμερα η μέση προμήθεια που πληρώνει ένα εμπορικό κατάστημα στην τράπεζα, η οποία ενσωματώνει και τη διατραπεζική προμήθεια, διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στο 2% – 2,5% περίπου, με τις μεγάλες αλυσίδες να απολαμβάνουν πολύ χαμηλότερες προμήθειες, ακόμη και κάτω του 1%, λόγω του αυξημένου τζίρου που πραγματοποιούν με κάρτες. Στο τελικό ύψος της προμήθειας σημαντικό ρόλο παίζει η γενικότερη σχέση του εμπόρου ή του επαγγελματία, όπως το αν έχει δανειακά προϊόντα ή άλλα καταθετικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα πιστωτικά ιδρύματα, από τα τέλη Ιουνίου που επιβλήθηκαν η τραπεζική αργία και τα capital controls έως τις αρχές Αυγούστου, είχαν εκδοθεί περισσότερες από 1,1 εκατ. χρεωστικές κάρτες περίπου σε έναν μήνα, ξεπερνώντας τα 11 εκατ. στο σύνολό τους, ενώ πριν από τους κεφαλαιακούς περιορισμούς εκδίδονταν, κατά μέσον όρο, κάτω από 100.000 κάρτες μηνιαίως.

Τερματικά και στα ντελίβερι

Με τα τερματικά POS, οι επιχειρηματίες προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να κάνουν συναλλαγές με κάρτες στο φυσικό κατάστημά τους (mini-market, εστιατόριο, κομμωτήριο κ.λπ.)

Ολα τα τερματικά δέχονται συναλλαγές με εισαγωγή της κάρτας στο τερματικό, ανέπαφα ή και με ανάγνωση της μαγνητικής πίστας.

Αν η φύση της επιχείρησης ή του καταστήματός σας δεν απαιτεί μεταφορά του POS, το ενσύρματο POS αποτελεί μία ιδανική λύση για εσάς και χρειάζεται μόνο μία γραμμή τηλεφώνου ή Ethernet και πρόσβαση στο ρεύμα για να τεθεί σε λειτουργία. Αν θέλετε να μεταφέρετε το POS σας εντός ή εκτός του καταστήματός σας, το ασύρματο POS σας παρέχει ευελιξία και ευκολία στη χρήση αφού μεταφέρεται εύκολα. Χάρη στην ενσωματωμένη SIM κάρτα του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε. Αποτελεί την ιδανική λύση αν έχετε εστιατόριο, για να μπορούν οι πελάτες σας να πληρώσουν στο τραπέζι τους ή αν έχετε πρατήριο καυσίμων, να δεχθείτε πληρωμή χωρίς να βγει ο πελάτης από το αυτοκίνητό του ή να κάνετε είσπραξη από διανομή πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον.

Η ρευστότητα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση και οι καταστηματάρχες ενισχύουν τις πωλήσεις και επεκτείνουν την προσέγγιση πελατών με αποδοχή πληρωμών με κάρτα στο δρόμο, όπως γίνεται εσχάτως και με υπηρεσίες διανομής (ντελίβιρι) από πιτσαρίες και άλλες επιχειρήσεις που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου