ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες «νεοσσοί» στο Egg

βολιώτες-νεοσσοί-στο-egg-567407

Προτάσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας

Υλικοτεχνική στήριξη, εφόδια και γνώσεις, προκειμένου να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε πράξη, αναζητούν νέοι έως 40 ετών και από τη Μαγνησία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής του προγράμματος κ. Γ. Βραχνής, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» τόνισε ότι πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής επιχειρηματικών ιδεών για τον 3ο κύκλο του προγράμματος και ο συνολικός αριθμός των προτάσεων που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από τις 2.100 ομάδες νέων, 18 έως 40 ετών, που υπέβαλαν υποψηφιότητα για το πρόγραμμα, 320 ομάδες υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για ένταξη στο egg.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι διπλάσιο από τον περυσινό 2ο κύκλο, ενώ η αύξηση των ολοκληρωμένων σχεδίων με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες ξεπέρασε το 80%.

Ηδη ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2015 βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 25 καλύτερες ομάδες, που για ένα ολόκληρο χρόνο θα εγκατασταθούν σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα) και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι ιδέες που προτάθηκαν προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Πρωτογενής Παραγωγή, η Βιοτεχνολογία, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι υπηρεσίες Υγείας, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εφαρμογές Πληροφορικής και Τεχνολογίας, ο Πολιτισμός, κ.α.

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας συμμετοχής και υποβολής ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων στον 3ο κύκλο του προγράμματος, αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του egg και τη βαρύτητά του στην ποιοτική στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα καθώς και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση ουσιαστικών δυνατοτήτων για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες.

Ο κ. Βραχνής τόνισε πως στην παρούσα Β’ Φάση, η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται από ειδικούς αξιολογητές από ένα μητρώο 70 ειδικών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα.

Οι υποστηρικτικές δράσεις και τα εργαλεία του Προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα).
  • Συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα, καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης.
  • Υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με δυνητικούς πελάτες/στρατηγικούς επενδυτές).
  • Επιχειρηματική κατάρτιση μέσω προκαθορισμένου 3μηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (business bootcamp) με στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα πορεία τους.
  • Ο ίδιος επισημαίνει πως εκτός από τη Μαγνησία, στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί προτάσεις από διάφορες περιοχές της περιφέρειας και ήδη νεοφυείς επιχειρήσεις από την περιφέρεια, έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο και του περσινού προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου