Η μερική επιστροφή στη νέα κανονικότητα

η-μερική-επιστροφή-στη-νέα-κανονικότη-93932

Το στοίχημα είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να περιοριστεί σε χαμηλά επίπεδα, ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να είναι διαχειρίσιμη και αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνουν όλοι οι αρμόδιοι

Της Βάσως Κυριαζή

Αρχισε χθες η μερική επιστροφή μας στην κανονικότητα… Δύσκολο και όχι ακίνδυνο το εγχείρημα μερικής επιστροφής στην κανονικότητα… Μεγάλο το στοίχημα προκειμένου να μην έχουμε πισωγυρίσματα στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, που μας επέτρεψαν να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ωστόσο, κάθε αρχή και δύσκολη και ειδικά με τα οικονομικά προβλήματα, που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, με τις επιχειρήσεις να καλούνται να επαναλειτουργήσουν σε ένα νέο, πρωτόγνωρο περιβάλλον.

Η επιστροφή εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στους επαγγελματικούς χώρους είναι μεγάλο τεστ, που θα κρίνει και την τύχη του πλάνου για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πέραν όμως των εργαζομένων, πηγή ανησυχίας είναι και η αυξημένη κίνηση, μια και καταργήθηκε το sms.

Το στοίχημα είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να περιοριστεί σε χαμηλά επίπεδα, ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να είναι διαχειρίσιμη και αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνουν όλοι οι αρμόδιοι. Οτι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων θεωρείται λίγο έως πολύ αναμενόμενο, το θέμα όμως είναι να υπάρξει εκείνη η ανταπόκριση όλων των υπηρεσιών, με την κατάσταση να παραμείνει σε επίπεδα διαχειρίσιμα.

Κάναμε, λοιπόν, τα πρώτα δειλά βήματα εξόδου. Αυτό δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη. Οφείλουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες μας. Οφείλουμε να τηρούμε τα πρωτόκολλα ατομικής υγιεινής και των όρων υγειονομικής ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στους χώρους που επισκεπτόμαστε. Λίγο ακόμα. Με σύνεση, συνέπεια και υπομονή να τα καταφέρουμε.

Επιστροφή στην κανονικότητα, λοιπόν. Μία κανονικότητα τελείως διαφορετική από πριν. Ο κόσμος άλλαξε και θα συνεχίσει να αλλάζει μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αυτά που επιβάλλουν οι νέες κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου