ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Στους 74 οι Έλληνες που έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν

σουδάν-στους-74-οι-έλληνες-που-έχουν-ζητ-936657

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού – Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας για το Σουδάν

Σημαντική είναι η ελληνική κοινότητα που διαμένει εγκλωβισμένη στο Σουδάν και πασχίζει να φύγει από την εμπόλεμη ζώνη. Στους 74 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι Έλληνες που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας και ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, «η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων αυτών θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος».

Επεσήμανε πάντως ότι «αυτό δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αλλά είναι και πράγμα που δεν ανακοινώνονται».

Ο κ.Κατσανιώτης ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης δεν θα αφορά μόνο Έλληνες, θα γίνει συντεταγμένα με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, υπό τον συντονισμό της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν» είχε αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου