ΤΟΠΙΚΑ

Μάστιγα οι κλοπές σε αυτοκίνητα στα πάρκινγκ της εθνικής οδού

μάστιγα-οι-κλοπές-σε-αυτοκίνητα-στα-πά-930634

Θρασύτατοι δράστες παραμονεύουν και αρπάζουν ό,τι προλάβουν – Ο εφιάλτης που βίωσε γυναίκα – οδηγός, ταξιδεύοντας από Αθήνα προς Βόλο

Σε στάση του τρόμου για τους διερχόμενους οδηγούς έχει εξελιχθεί το 221ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Στυλίδας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καθώς οι περισσότεροι χώροι στάθμευσης κατά μήκος της εθνικής οδού έχουν πλέον μετατραπεί σε πεδίο δράσης για επικίνδυνους κλέφτες.

Αρκετοί Βολιώτες που είχαν την ατυχία το τελευταίο διάστημα να σταματήσουν στο συγκεκριμένο πάρκινγκ, στο ύψος της Στυλίδας, για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, έπεσαν θύματα κλοπών, αλλά και σοβαρών φθορών στα αυτοκίνητά τους.

Όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναγνώστης, σε πραγματικό εφιάλτη εξελίχτηκε πριν από λίγες μέρες το ταξίδι της επιστροφής από Βόλο για Αθήνα για μία επαγγελματία. Η γυναίκα οδηγούσε αμέριμνη με το αυτοκίνητό της και χρειάστηκε να σταματήσει στο συγκεκριμένο πάρκινγκ, διότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το WC. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό της, όμως, όταν γύρισε το βρήκε «καλοκαιρινό». Είχαν σπάσει τα δύο παράθυρα οδηγού και συνοδηγού, με σκοπό προφανώς να κλέψουν.

Η γυναίκα έντρομη ειδοποίησε τους δικούς της, αλλά και την αστυνομία. Κλιμάκιο από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας έφτασε στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν. Η Βολιώτισσα οδηγός υποχρεώθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όπως της είπαν οι αστυνομικοί, μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή, διότι οι δράστες δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Η γυναίκα όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο είχε την τσάντα μαζί της.

Οργανωμένη συμμορία;

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της έννομης τάξης στην ΠΑΘΕ. Όπως μας επισήμαναν καταγράφονται πράγματι συμβάντα με κλοπές σε πάρκινγκ της εθνικής οδού, όχι μόνο μετά τα διόδια της Πελασγίας, αλλά και στους Αγ. Θεοδώρους και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Αυτό που και οι αρχές εξετάζουν είναι αν πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα συμμοριών που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα πάρκινγκ της ΠΑΘΕ ή για μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου, που είναι εθισμένοι στις κλοπές και «χτυπούν» όπου εκτιμούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν τη «λεία» τους.

Αναφορικά με το αν είναι εύκολο να εντοπιστούν εκείνοι που παραμονεύουν και «χτυπούν» αυτοκίνητα στα συγκεκριμένα πάρκινγκ, οι ίδιες αστυνομικές πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι όπου υπάρχει κύκλωμα καμερών είναι πιο εύκολο για την αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.

Πρόσφατα, μάλιστα, όπως επισήμαναν υπήρξε η εξιχνίαση μίας τέτοιας κλοπής σε βάρος δύο φοιτητριών που ταξίδευαν για άλλη πόλη της Θεσσαλίας. Αναγνωρίστηκε ο δράστης και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία. Είχε σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου και άρπαξε τις τσάντες των κοριτσιών με χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Να αυξηθούν τα μέτρα και από τις διαχειρίστριες εταιρείες

Οδηγοί, πάντως, που διέρχονται πολύ συχνά την ΠΑΘΕ μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνιζαν ότι στο κομμάτι της φύλαξης και της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας των χρηστών της εθνικής οδού, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και από τις διαχειρίστριες εταιρείες.

«Πληρώνουμε διόδια. Οι εταιρείες διαχείρισης της ΠΑΘΕ έχουν αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία που εκχώρησε το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ΠΑΘΕ. Είναι υποχρεωμένες να περιφρουρούν τους χώρους στάθμευσης κατά μήκος του οδικού δικτύου. Δεν είναι δυνατόν ένας οδηγός να κινδυνεύει να βρει το αυτοκίνητό του σπασμένο και ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό να κλαπεί, επειδή χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά συγγενής της οδηγού, που βίωσε τον εφιάλτη πριν από λίγες μέρες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου