Γ. Π. Μασσαβέτας: Είναι απάτη των παρόχων ή κυβερνητική;

γ-π-μασσαβέτας-είναι-απάτη-των-παρόχω-899305

Κάποιος μας δουλεύει αγρίως όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για εμπορική απάτη, είτε της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ή για αντίστοιχη πολιτική της κυβέρνησης και πρωτίστως δική σας, προσωπικώς, κ. πρόεδρε.

Εμφανιστήκατε κ. πρόεδρε ενώπιον των πολιτών και ανακοινώσατε αναστολή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, καμία αναστολή δεν υπάρχει στην πράξη. Οι εταιρείες διανομής ενέργειας επιμένουν να διεκδικούν από τους καταναλωτές τα τεράστια ποσά, με τα οποία τους «φέσωσαν» το πρώτο τετράμηνο του 2022 και η οποιαδήποτε επιδότηση θα είναι τελικώς αμελητέα μπροστά στο βάρος κάθε καταναλωτή. Οταν ένας πελάτης πλήρωνε συνήθως το πολύ 300 ευρώ μηνιαίως και για το πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος βρέθηκε τόσο χρεωμένος, ώστε, αν και έχει ήδη πληρώσει 1.200 ευρώ, χρωστά άλλα 3.117,34(!), κάποιος μας λέει ψέματα.

Το γεγονός γίνεται ακόμη προκλητικότερο από τη στιγμή που όλοι οι πάροχοι μας βομβαρδίζουν με …δελεαστικές διαφημίσεις.

Βλέπεις λοιπόν το «χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής» και τους τηλεφωνείς για να ενημερωθείς. Οπότε μαθαίνεις πως δεν σε σώζει τίποτε. Οτι αυτά είναι για «νέους συνδρομητές». Οτι, επισήμως, καμία αναστολή δεν υπάρχει. Μόνον η αναμονή της επιδότησης, όταν ανοίξει η εφαρμογή.

Η κοροϊδία είναι μεγάλη και το πολιτικό κόστος της δεν νομίζω να βαρύνει τους παρόχους. Εσείς θα το πληρώσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου