Γ. Π. Μασσαβέτας: «Μπρος Ερντογάν και πίσω …ρέμα»: Ποιος αμφιβάλλει;

γ-π-μασσαβέτας-μπρος-ερντογάν-και-πί-899015

Εγραφα την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένως στα φύλλα της 23ης Μαΐου ένα κείμενο με τον τίτλο «Μπρός Ερντογάν και πίσω …ρέμα» για να αναδείξω μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο ως πρόσωπο ο Ερντογάν, που ζει με τις ονειρώξεις ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και γίνεται τόσο περισσότερο επικίνδυνος, όσο αισθάνεται ότι χάνει σε εκλογική δύναμη, καθώς χάνει καθημερνώς τη μάχη της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι, για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, δεν είναι δα καλύτεροι εκείνοι, που φιλοδοξούν να του αποσπάσουν την εξουσία, όπως ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, η Μεράλ Ακσενέρ ή ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Πόσο μάλλον το συνεταιράκι του «σουλτάνου», ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζω από εκείνο το κείμενο μια παράγραφο, που επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις προχθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μήπως είναι καλύτερος ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ανακοίνωσε προχθές ότι ο Ερντογάν «είναι έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό έχοντας ήδη εξάγει τεράστια ποσά για τον ίδιο και την οικογένειά του;». Μα αυτός κατηγορεί τον Ερντογάν για …ενδοτισμό έναντι της Ελλάδος και ο ίδιος ξεκίνησε το 2017 να διεκδικεί 18 ελληνικά νησιά και φέτος τα ανέβασε σε 156 !!!».

Προχθές, λοιπόν, ο Κιλιντσάρογλου εφέντης, απευθυνόμενος στον Ερντογάν, του ζήτησε να κάνει το «κάτι παραπάνω»: «Αν έχεις ψυχή, κάνε ένα βήμα για τα νησιά, τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε». Ούτε λίγο, ούτε πολύ τον προτρέπει να κάνει «ντου» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντάς του πλήρη πολιτική στήριξη.

Ολο αυτό μου προκαλεί εθνική μελαγχολία, διότι, διαχρονικώς, η Αγκυρα πορεύεται βάσει μακροπρόθεσμων σχεδιασμών, που χαράζονται από το «βαθύ κράτος» των «πασάδων», τους οποίους ασπάζονται και υπηρετούν συνειδητώς όλα τα τουρκικά κόμματα και οι ηγέτες τους. Σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό που συμβαίνει με τους δικούς μας πολιτικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θεωρούν ότι θα …πέσει η μύτη τους, είτε ότι θα απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, αν σταθούν αλληλέγγυοι στην εκάστοτε κυβέρνηση, όταν εκείνη κάνει κάτι για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Τυπικό παράδειγμα η λύσσα κατά της επιλογής της σημερινής κυβέρνησης να πάρει θέση «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκάλεσε η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου