Βάσω Σαμακοβλή: Αλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε…

βάσω-σαμακοβλή-αλλα-λόγια-ν-αγαπιόμ-846356

“Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν σπίτια με… τρεις πισίνες, αυτούς θα τους βρούμε και θα πληρώσουν.

Ερχόμαστε για να πάρει ανάσα ο μεροκαματιάρης και ο φορολογούμενος. Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά. Σίγουρα το μεταβατικό στάδιο θα είναι ένα δύσκολο στάδιο. Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, οι off-shore, αυτοί που έχουν βίλες και κότερα αδήλωτα, αυτοί θα έχουν πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομως είναι εύκολο να τους βρούμε. Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο, το εργαλείο μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πάνω από 3.000 Ελληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;

Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει εθνική πολιτική τη γονυκλισία. Εμείς λέμε, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και να τονωθεί η ρευστότητα.”

Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιος πρωθυπουργός, στις 17 Ιανουαρίου 2015.

19 Μαΐου 2016, νέο πολυνομοσχέδιο φοροκαταιγίδας. Χωρίς σχόλια…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου