Βάσω Σαμακοβλή: Η τουριστική σεζόν ξεκινά με αγωνία

βάσω-σαμακοβλή-η-τουριστική-σεζόν-ξεκ-844690

Στο χώρο της εστίασης, οι επιχειρηματίες βλέπουν νέα μαζικά λουκέτα, μετά την καταιγίδα των νέων φόρων. Περιμένουν το τσουνάμι των αλλαγών από την αύξηση του ΦΠΑ και τον αντίκτυπο στους ήδη συρρικνωμένους τζίρους τους, τα τελευταία χρόνια. Στον τουρισμό, τα νησιά αγωνιούν για τις αλλαγές που επέρχονται στη φορολόγηση και ετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι από άποψης οικονομικών επιβαρύνσεων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας αναζητούν πλέον το δίκιο τους στη δικαιοσύνη, στην οποία ετοιμάζονται να προσφύγουν για να διαπιστώσουν το συνταγματικό του ειδικού τέλους διανυκτέρευσης, του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και της κατάσχεσης των λογαριασμών κίνησης.

Για τους κλάδους που κινούνται γύρω από την ατμομηχανή της οικονομίας, τον τουρισμό, η σεζόν ξεκινά με φουρτούνες. Ευελπιστούν οι φόβοι τους για νέα λουκέτα να μην ισχύουν. Ελπίζουν να έχουν οι ίδιοι άδικο και δίκιο όσοι επέβαλαν τους νέους φόρους, με την επιβολή τους να ξεκινά άμεσα.

Θέλουν να πιστεύουν ότι όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν θα διαψευστούν και ότι δεν θα βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη οικονομική θέση και σε μεγαλύτερη έλλειψη ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Ολα, όμως, είναι μπροστά και μάλιστα πολύ κοντά. Μένει να αποδειχθούν και όσοι μάχονται για τις επιχειρήσεις τους και κατά συνέπεια για τη στήριξη της ίδιας της οικονομίας να κατορθώσουν να παραμείνουν όρθιοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου